TOKİ'de son kuralar çekiliyor! Sıradaki iller belli oldu, işte 5.etap TOKİ kura takvimi

TOKİ'de son kuralar çekiliyor! Sıradaki iller belli oldu, işte 5.etap TOKİ kura takvimi

7 Kasım 2022 tarihinde başlayan kura çekilişleri il il devam ediyor. 2+1 ve 3+1 konutlar için yapılan kura çekilişleri merak konusu oldu. 5. etap kura çekilişleri geçtiğimiz hafta yayınlanırken yeni etabın ilk kura çekilişi ise Ankara'da tamamlandı. İşte TOKİ kura çekilişleri hakkında merak edilen tüm detaylar…

Sosyal konut projeleri kapsamında TOKİ kura çekilişleri 7 Kasım 2022 tarihinde başladı. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum tarafından yapılan açıklama kapsamında kura çekilişlerinin 2023 Mart ayına kadar devam edeceği belirtildi. Kura sonuçlarını merak eden vatandaşlar araştırmalarını hızlandırdı. 5. etap kura çekilişleri tamamlanırken vatandaşlarda sonuçlar hakkında araştırma yapıyor. İşte TOKİ kura çekilişleri hakkında merak edilen tüm detaylar…


TOKİ KURA ÇEKİLİŞLERİ DEVAM EDİYOR


2022 yılının en çok konuşulan projeleri arasında yer alan TOKİ konutları il il sahibini buluyor. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum tarafından yapılan açıklama kapsamında çekilişler 7 Kasım 2022 tarihinde başladı.

sosyal-konut-projeleri.jpg
Kasım ve Aralık ayı derken Ocak ayında da kura çekilişleri kaldığı yerden devam ediyor. Yapılan çekilişler kapsamında projeler Doğu Anadolu, Güneydoğu Anadolu ve Karadeniz bölgelerinde inşa edilmeye başlayacak. 2+1 ve 3+1 olarak sunulan daireler noter huzurunda yapılan kura çekilişleri ile sahiplerini buluyor.


Ocak ayında Akdeniz ve İç Anadolu bölgelerinde yapılacak olan konutların çekilişleri gerçekleştirilecek. Noter huzurunda şeffaf bir şekilde gerçekleştirilen kura çekilişleri OKİ resmi internet sitesi üzerinden de canlı olarak yayınlanıyor.


OCAK AYI KURA TAKVİMİ BELLİ OLDU


Şimdiye kadar yapılan en büyük Sosyal Konut hamlesi olarak karşımıza çıkan "İlk Evim İlk İş Yerim" projesi hafta hafta yapılan kura çekilişleri ile sahiplerini buluyor. Kura çekilişleri 2 Ocak-13 Ocak tarihleri arasında Ankara, Hatay, Osmaniye, Kahramanmaraş, Adana illerinde yapılacak.


2-13 OCAK KURA TARİHLERİ AÇIKLANDI


Belirlenen tarihler arasında toplamda 5 ile gerçekleştirilecek olan kura çekilişleri listesi açıklandı. Bu kapsamda 2 Ocak-13 Ocak tarihleri arasında kura çekilişi yapılacak olan iller ve konutlar şu şekildedir:


2-12 Ocak 2023: Ankara 18 bin 450 konut


2-5 Ocak 2023: Hatay 5 bin 25 konut


6 Ocak 2023: Osmaniye 1550 konut


7-8 Ocak 2023: Kahramanmaraş: 3 bin 101 konut


10-13 Ocak 2023: Adana 6 bin 356 konut

toki-kura-sonuclari.jpg


TOKİ KURA SONUÇLARI SORGULAMA NASIL YAPILIR?


Canlı yayın ile açıklanan kura sonuçları TOKİ resmi sayfası üzerinden açıklanıyor. Kura sonuçlarını öğrenmek isteyen kişiler TOKİ'nin resmi internet sitesi üzerinden sorgulama işlemlerini gerçekleştirebilir.


İSTANBUL'DA KURALAR NE ZAMAN ÇEKİLECEK?


Türkiye'nin gelmiş geçmiş en büyük Sosyal Konut Projesi olarak hayata geçirilen İlk Evim İlk İş Yerim projesi gündemdeki sıcaklığını koruyor. En fazla nüfus yoğunluğuna sahip olan İstanbul ilinde kura çekilişleri ne zaman yapılacağı henüz açıklanmadı. Tarihler belirlendiğinde detayları haberimizde sizlerle paylaşacağız.


SON KURA ÇEKİLİŞİ MART AYINDA YAPILACAK


Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ve Toplu Konut Daire Başkanlığı (TOKİ) kapsamında gerçekleştirilen sosyal konut projeleri için kura çekilişleri altı ay içerisinde tamamlanacak. Toplamda 250.000 konut için kura çekilişi yapılırken son çekilişin Mart 2023 tarihinde yapılacağı belirtildi.
Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum evlerin konut arsalarının ve işyerlerinin 2 yıl içerisinde teslim edileceğini belirtti. Bakan Kurum, projenin herkese hayırlı uğurlu olmasını diledi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (3)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
3 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN