Toplu taşıma indirimi kaldırıldı! Belediyeden öğretmenlere kötü haber: ‘Uygulamanın yasada yeri yok’

Toplu taşıma indirimi kaldırıldı! Belediyeden öğretmenlere kötü haber: ‘Uygulamanın yasada yeri yok’

Öğretmenlere toplu taşımada indirim uygulayan belediye aldığı yeni kararla bu uygulamaya son verdi. Gün içinde birkaç vesayet yapmak zorunda kalan öğretmenler duruma tepki gösterirken, belediye ‘Uygulamanın yasada yeri yok’ karşılığını verdi…

Gazete Duvar’ın aktardığı habere göre, Urfa’da toplu taşıma ücretlerinde yeni bir değişikliğe gidildi. Bu doğrultuda kentte öğretmenlere uygulanan indirimli ulaşım hakkı iptal edildi ve öğretmenlerden alınan 9,5 TL’lik ücret 14 TL’ye çıktı.

TARİFELERE ZAM İNDİRİME ELVADA

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon Merkezi tarafından alınan karar doğrultusunda 1 Temmuz Pazartesi günü itibariyle kentte zamlı yeni tarife uygulanmaya başlandı. Bu kapsamda, toplu taşımalarda öğrenci 5,50 TL’den 8 TL’ye, tam bilet 10 TL’den 14 TL’ye çıktı. Önceden 9,5 Tl ödeyen öğretmenlerin ise indirimi iptal edildi.

Gün içinde birden fazla vasıta yapmak zorunda olan öğretmenler olduğunu belirten eğitim sendikaları temsilcileri ise bu konuda belediyenin bir çözüm üretmesini, indirim yapmıyorlar abonman sistemine geçiş yapmaları önerisinde bulundu. Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Daire Başkanı ile görüştüklerini aktaran Hürriyetçi Eğitim Sendikası Şube Başkanı Mehmet Canbeyli “Öğretmenler için ücretin 10 lira olacak şeklindeki ibarenin kendilerine ait olmadığını, basında bu şekilde çıktığını bize söylediler ama biz yine de indirim talebinde bulunduk. Öğretmenlere önceden cüzi de olsa indirim yapıyorlardı. Şu an Türkiye'nin birçok ilinde yapılıyor. Ama burada indirimimiz kaldırıldı” ifadelerine yer verdi.

Görüşmeyle ilgili yanıt beklediklerini söyleyen Canbeyli, "Normal bilet 10 lirayken, bizimki 9,5 liraydı. Yani 50 kuruş bir indirim vardı ama bir nebze de olsa indirim görüyorduk. Zaten bizim de bu konuda bir görüşme talebimiz vardı. İndirim düşük diye iletmiştik. Öğretmenler olarak zorlu bir enflasyon yaşadığımızı belirterek biraz daha indirim istemiştik. Ama bir anda 14 liraya çıktı” dedi.

urfada-ogretmenlerin-toplu-ulasim-indirimi-kalkti-1.jpg

“NASIL GEÇİNECEĞİZ?”

34.000 TL maaşları olduğunu ve tüm kalemlerde ödemelerin yüksek olduğunu söyleyen Canbeyli, “Nasıl geçineceğiz, 3 otobüs değiştiren hatta günde 4-5 vasıtaya binen arkadaşlarımız var; kirayı, elektriği, suyu ekleyin. Nasıl çıkacağız işin içinden? Bunun için yasal altyapının olmadığını söylediler. Peki diğer illerde nasıl yapılıyor? Şu anda öğretmenlerimiz tepkili ve indirim bekliyor” dedi.

“YASADA YERİ YOK”

Konuyla ilgili Gazete Duvar’a konuşan Şanlıurfa Belediyesi Ulaşım Daire Başkanı Mahmut Kaysı ise önceki indirimin yasada yeri olmadığını belirterek, “Polis ve zabıtalara yasada indirim geçiyor. Öğretmenler adına bir indirim geçmiyor. Çoğu belediye de zaten bunu sağlamıyor. Şimdi diyelim ki, öğretmenlere bu indirimi sağladık, o zaman diğer memurlarımız da haklı olarak indirim istiyor. Hiçbir memura indirim sağlanmıyor çünkü yasada yeri yok” sözleriyle savunma yaptı.

Önceki indirimin Sayıştay raporunda yer aldığını ve konuyla ilgili Sayıştay’dan uyarı geldiğini de aktaran Kayısı, “Biz de bu durumu düzelttik, yani 35 bin öğretmen var Urfa'da ama 90 bin memur var. Onlar da diyor ki ‘bizim suçumuz ne, biz de memuruz.’ Biz de kaldırdık” dedi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN