Toplu taşıma kullanan o kişiler için duyuruldu! 1 Temmuz'dan sonra yüzde 50 artacak

Toplu taşıma kullanan o kişiler için duyuruldu! 1 Temmuz'dan sonra yüzde 50 artacak

Türkiye'nin engelli, yaşlı, şehit yakınları ve gazilerine yönelik hizmetlerle öne çıktığı toplu taşıma ağından faydalanmaları olasıdır. Bu durumu vurgulamak için Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı bir bildiri yayınladı. Bakanlık bildirisine istinaden, ulaşım yardımları, artı derecede genişletildi.

Ücretsiz şehir içi ulaşım yardımları hakkında bir açıklama yapıldı. Bakanlık tarafından gerçekleştirilen bu bildiri, belediyelerin yetki verdiği özel bireyler veya işletmelerin yönettiği iç şehir toplu taşıma ve özel deniz taşımacılığı hizmetlerine, bunların işletmecilerine verilen gelir destek ödemelerinin 1 Temmuz 2023 tarihi itibariyle yüzde 50 oranında arttırıldığını belirtti.

BAKANLIK, YARDIM ÖDEMELERİNE DAİR AŞAĞIDAKİ BİLGİLERİ PAYLAŞTI:

Bahsedilen Yönetmelik'teki ödeme tutarlarını düzenleyen hükümde yapılan değişiklikler neticesinde, 1 Temmuz 2023'ten itibaren, her bir özel denizyolu taşımacılığı hizmeti sağlayan araç için aylık 2250 TL olan yardım miktarı 3375 TL’ye, Ankara ve İstanbul büyükşehir belediyelerindeki her bir taşıma aracına yapılan aylık 2992,5 TL yardım ise 4500 TL’ye yükseltildi.

Büyükşehir belediyesine sahip olan diğer illerdeki her bir taşıma aracına verilen aylık 2250 TL yardım miktarı 3375 TL’ye, büyükşehir belediyesi olmayan illerdeki her bir taşıma aracına verilen aylık 1800 TL yardım ise 2700 TL’ye çıktı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN