Toplu taşıma tartışmasına son noktayı bakanlık koydu! Milyonların beklediği o haber geldi: Artık tamamen ücretsiz

Toplu taşıma tartışmasına son noktayı bakanlık koydu! Milyonların beklediği o haber geldi: Artık tamamen ücretsiz

Uzun zamandır gündemde olan ve tartışmalara yol açan 65 yaş üzeri toplu taşıma ücretlerinde beklenen karar geldi. Konuya el atan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, yeni kararı açıkladı! İşte, toplu taşıma için alınan o karar...

65 yaş üzeri vatandaşların ücretsiz olarak kullandığı toplu taşıma araçlarında uzun zamandır ücret tartışması yaşanıyordu. Otobüs şoförleri 65 yaş üzeri vatandaşların ücretsiz toplu taşıma kullanmasına karşı çıkarken, alevlenen tartışmaya son noktayı Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı koydu.

Yaşlı ve engelli vatandaşların toplu taşımalardan ücretsiz yararlanması imkanı sunan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, şehir içi özel otobüsler ile deniz taşımacılığı yapanlara her ay düzenli olarak gelir desteği veriyor. Yüzde 50 oranındaki zam 1 Temmuz itibariyle uygulanırken, güncel ödeme tutarıyla ilgili bilgiyi de Bakan Mahinur Özdemir Göktaş verdi. Bakan Göktaş desteklerle ilgili şunları aktardı:

c-h-2-2-1.jpg

“Buna göre şehir içi toplu taşıma hizmeti veren her bir özel deniz yolu ulaşım aracı için yaptığımız ödeme 3 bin 375 TL’ye, Ankara ve İstanbul`da şehir içi toplu taşıma hizmeti veren her bir ulaşım aracı için desteğimiz 4 bin 500 TL’ye yükseldi. Diğer büyükşehirlerde, şehir içi toplu taşıma aracı için yaptığımız destek 3 bin 375 TL’ye, büyükşehir belediyesi olmayan illerde şehir içi toplu taşıma aracı için desteğimiz 2 bin 700 liraya yükseltilmiş oldu”

c-h-2-1-1.jpg

TOPLU TAŞIMADA ÜCRETSİZ KULLANIM DEVAM EDECEK

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, engelli ve yaşlı vatandaşların özel halk otobüsleri ile diğer toplu taşıma araçlarını ücretsiz kullanmaya devam edebilmeleri için araç sahiplerine yaptıkları aylık gelir desteklerinin süreceğini belirtti. Yani, 65 yaş üzeri ve engelli vatandaşlar toplu taşıma araçlarına ücretsiz olarak binmeye devam edecekler.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN