Toplu taşımada kurallar sil baştan değişiyor! O uygulamayla tüm vatandaşlar eşitlenecek: 81 ile büyük yenilik

Toplu taşımada kurallar sil baştan değişiyor! O uygulamayla tüm vatandaşlar eşitlenecek: 81 ile büyük yenilik

Toplu taşımada kurallar sil baştan değişiyor. Yeni uygulamayla yeni dönem başlarken, 81 ile büyük yenilik geliyor. İşte, tüm Türkiye’de etkili olacak toplu taşıma yeniliği…

Toplu taşıma kartlarında yeni dönem başlıyor. PTT A.Ş Genel Müdürü Hakan Gülten, PTT Pul Müzesi’nde toplu taşımada yapılacak yeniliklerle ilgili açıklama yaptı. Söz konusu yeni sistem doğrultusunda 2024’ün sonunda Türkiye’nin %50’sinden fazlasına ulaşmayı amaçladıklarını söyleyen Gülten, 2025’te ise uygulamanın 81 ili kapsayacağı belirtti…

TOPLU TAŞIMADA TÜRKİYE KART UYGULAMASI

Halkın ihtiyaçları kapsamında Türkiye Kart Projesi’ni geliştirdiklerini vurgulayan Gülten, şehirlerarası toplu taşıma kartlarının entegrasyonunun olmamasının çok büyük sorun olduğunu aktardı. Öyle ki şehirler arası yolculuk yapan vatandaşlar, gittikleri her şehre göre kart almak zorunda kalıyor.

toplu-tasimada-turkiye-kart-uygulamasi-2.jpg

Gülten bu yüzden 81 ilde geçerli olacak yeni sistemle ilgili detayları paylaştı. Gülten açıklamasında, Türkiye Kart’ın toplu taşıma kartlarının birbirleri ile entegre olmasını sağlayan bir sistem olduğu bilgisini verdi.

toplu-tasimada-turkiye-kart-uygulamasi-3.jpg

81 İLİ KAPSAYACAK

Projenin yalnızca toplu taşıma kartı olmadığını, ayrıca belediyelerin kendi kartlarını da çıkarmaya devam edeceğini söyleyen Gülten, Türkiye Kart’ın 81 ilde geçerli olacağını belirterek bunun ülke ekonomisine de katkıda bulunacağının altını çizdi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN