Toplu ulaşımda yeni dönem: 81 ilde artık 'Türkiye Kart' geçerli olacak! Para transferi ve alışverişlerde de kullanılabilecek

Toplu ulaşımda yeni dönem: 81 ilde artık 'Türkiye Kart' geçerli olacak! Para transferi ve alışverişlerde de kullanılabilecek

Kent merkezlerindeki toplu taşıma araçlarında farklı ulaşım kartları kullanma devri sona eriyor. 'Türkiye Kart' ile 81 ildeki toplu taşıma araçlarıyla seyahat etmek mümkün. olacak. Öte yandan Türkiye Kart ile para transferi ve alışveriş ödemeleri de yapılabilecek. Peki, Türkiye Kart nedir? Türkiye Kart nerelerde geçerli? Türkiye Kart nasıl kullanılır? Türkiye nereden alınır? İşte, Türkiye Kart satış noktaları...

Büyükşehirlerde alışverişlerde, toplu ulaşımda, sosyal yardım ödemelerinde kullanılabilen temassız kartları kullanan vatandaşlar oldukça memnun.

Şimdi tüm Türkiye'yi kapsayacak, hem alışverişlerde hem de 81 ildeki toplu taşıma araçlarında geçerli olacak 'Türkiye Kart' projesi hayata geçiriliyor.

Para transferi ve alışveriş gibi işlemleri tek bir kartta birleştiren Türkiye Kart'ın Konya'daki pilot uygulaması tamamlandı.

TÜRKİYE KART NEDİR?

Türkiye Kart, pek çok işlemi yapma imkanı sunan çipli ve temassız özelliği olan bir kart. Troy ödeme sistemleri temelinde geliştirilen Türkiye Kart aslında ön ödeme kartını ve ulaşım kartını bir araya getiriyor.

turkiye-kart-nedir-nasil-alinir.jpg

TÜRKİYE KART'IN KULLANIM ALANLARI NERELER?

Vatandaşlar, Türkiye Kart'ı 81 ilde POS cihazlarında, ATM'lerde, bankalarda, harç ödemelerinde, vergi ödemelerinde, yiyecek-içecek otomatlarında, toplu taşımada, ulaşımda kullanabilecek. Türkiye Kart'a para yükleme işlemleri PTT şubeleri, bankalar, çevrim içi platformlar ve anlaşmalı iş yerlerinden yapılabilecek.

Teknik altyapı testleri Konya'da tamamlanan Türkiye Kart, 2023 yılının sonuna kadar 6 şehirde kullanıma sunulacak. Rize, Kayseri, Yozgat ve Gümüşhane belediyeleriyle sözleşme süreçleri tamamlandı.

TCDD ve TCDD Taşımacılık tarafından işletilen tüm raylı sistemlerde Türkiye Kart'ın devreye alınmasına yönelik çatı sözleşme süreçleri de devam ediyor. GAZİRAY, BAŞKENTRAY ve İZBAN hatlarında sözleşme sonrası entegrasyon süreçleri başlatılacak.

İlerleyen süreçte diğer belediyeler ve operatörlerin, sisteme dahil edilerek projenin yaygınlaştırılması hedefleniyor.

TÜRKİYE KART NEREDEN ALINIR? TÜRKİYE KART SATIŞ NOKTALARI

Türkiye Kart, PTT şubelerinden temin edilebilecek. Türkiye Kart'a para yükleme işlemleri ise PTT kanalları, bankalar ve devlet kurumları, online kanallar, mobil uygulama ve anlaşmalı işyerleri üzerinden yapılabilecek.

Türkiye Kart'ın 81 ilde ne zaman kullanıma açılacağına ilişkin bilgi bilgi paylaşılmadı.

Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN