Trafik cezası olanlar bu haber sizin için: O tarihe kadar başvurmazsanız indirim hakkınız yanacak!

Trafik cezası olanlar bu haber sizin için: O tarihe kadar başvurmazsanız indirim hakkınız yanacak!

Trafik cezalarına yapılandırma fırsatı geliyor. Borçlarını yapılandıran vatandaşlar peşin ödemelerde yüzde 25 indirim hakkı kazanmalarının yanı sıra enflasyon farkının da yüzde 90'ını ödemeyecek. Yapılandırmaya başvurmak için son gün de açıklandı...

Vergi ve prim borçları ile trafik cezalarının yapılandırılmasına ilişkin detaylar belli oldu.

Habertürk'ten Ahmet Kıvanç'ın haberine göre yapılandırılan trafik cezalarında peşin ödeme yapanlara hem ana parada hem enflasyon farkında indirim yapılacak. 4 bin 538 TL'lik borç bin 871 liraya inecek.

YÜZDE 25 İNDİRİM VE ENFLASYON FARKI



Trafik cezası borcu olanlar borçlarını peşin ödenmeleri halinde anaparada yüzde 25 indirim yapılacak. Enflasyon farkının ise yüzde 90’ı silinecek.

TRAFİK CEZASI YAPILANDIRMA İÇİN SON GÜN NE ZAMAN?

Vergi ve prim borçları ile trafik cezalarının yapılandırılmasına ilişkin başvurular 31 Mayıs tarihine kadar yapılabilecek. Yapılandırmaya başvuranların borçlarındaki gecikme faizi silinerek bunun yerine Yİ-ÜFE hesaplanacak.

48 aya varan taksit imkanından yararlanılması halinde ana para ve Yİ-ÜFE'den oluşan borca belirlenen katsayı eklenecek.

Peşin ödemeyi seçenler ise Yİ-ÜFE tutarının yüzde 90'ını ödemeyecek.

PEŞİN ÖDEYENE YÜZDE 25 İNDİRİM

Yasa, trafik cezaları da dahil idari para cezalarında peşin ödemelerde bir imkan daha sunuyor.

Eğer borç 30 Haziran'a kadar peşin ödenirse, para cezasının aslından da yüzde 25 indirim yapılacak.

Yapılandırma başvurusu için son gün 31 Mayıs.

2 BİN LİRA ALTI BORCUNUZ SİLİNİYOR


Yeni yapılandırma düzenlemesinde öncekilerden farklı olarak küçük borçların silinmesi olanağı da getirildi.

Bu uygulamayla vergi, trafik cezası, öğrenim kredisi gibi alacaklardan vadesi 31 Aralık 2022'den önce olduğu halde 1 Ocak itibarıyla ödenmemiş ve tüm tahsil daireleri itibarıyla asli ve feri toplamı 2 bin lira ve altında bulunanların tahsilinden vazgeçilecek. Bu işlem için başvuru da gerekmiyor.

DAVALIK TRAFİK CEZASINDA YÜZDE 50 İNDİRİM YAPILACAK

Dava açma süresi geçmemiş veya ilk derece mahkemelerinde dava açılmış olan trafik cezalarında da yüzde 50 oranında indirim yapılması mümkün olacak.

Ahmet Kıvanç bu detayı şöyle açıkladı: "Örneğin, 2021 yılında 2.698 TL trafik cezası kesilmiş olsun. Vatandaşın ilk derece mahkemesinde yaptığı itiraz üzerine açılan dava devam ederken yapılandırma başvurusu yapıldığında 2.698 TL cezanın yarısı silinecek. Peşin ödeme yapıldığı takdirde, toplam 2.428 TL tutarındaki gecikme faizi yerine hesaplanan 182.12 TL enflasyon farkının da yüzde 90’ı silinecek. Böylece vatandaş 1.349 TL + 18.21 TL olmak üzere toplam 1.367,21 TL ödeyerek borçtan kurtulacak."

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN