Trafik ışıklarına bir renk daha ekleniyor! Yeni sistem test için hazır: Beyaz ışık bakın ne işe yarayacak?

Trafik ışıklarına bir renk daha ekleniyor! Yeni sistem test için hazır: Beyaz ışık bakın ne işe yarayacak?

Kuzey Carolina Eyalet Üniversitesi tarafından yapılan bir çalışma kapsamında, dünyada otonom (sürücüsüz) ve elektrikli araçların yaygınlaşmasından dolayı trafik lambalarına yeni bir renk eklenmesi gerektiği belirlendi. Bu kapsamda yeni sistem test için hazır hale geldi. Peki, trafik ışıklarında beyaz ışın ne işe yarayacak? İşte cevabı…

Türkiye’de henüz trafiğe çıkan olmasa da dünyada elektrikli otonom araç kullanımı gün geçtikçe daha da yaygınlaşıyor. Yeni araçların artması ise trafikte değişime gidileceğinin sinyalini veriyor.

ABD’de yapılan bir çalışma, otonom ve elektrikli araçlardan dolayı trafik lambalarına yeni bir renk daha eklenmesi gerektiğini ortaya koydu.

TRAFİK IŞIKLARI DÖRTLENECEK

Yapılan çalışmanın ardından trafik ışıklarına eklenecek yeni rengin beyaz olmasına karar verildi. Bu rengin trafik sorununu da büyük oranda ortadan kaldıracağı düşünülüyor.

trafik-isiklari-dortleniyor.jpg

Üniversitenin tezi kapsamında, beyaz ışık olarak belirlenen yeni dört renkli sistem, araçlar ve yayalar adına trafik akışını %25 oranında iyileştirebilecek. Nitekim otonom araçlar yalnızca kendilerini sürmekle yetinmiyor. Ayrıca trafik akışını iyileştirmek için birbirleriyle ve merkezi trafik bilgisayar sistemi ile iletişim kuruyor.

Araştırmacılar bu sistemi gerçek dünyada test edebilmek adına pilot bir test ortamı kurgusu yapıyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN