TRT'nin ambargosu devam ediyor: CHP 15 Şubat'tan bu yana haber bekliyor

TRT'nin ambargosu devam ediyor: CHP 15 Şubat'tan bu yana haber bekliyor

Son zamanlarda gündemden düşmeyen TRT, muhalefet adaylarının haberlerine dahi yer vermemesiyle birlikte muhalefet partilerinin yerel seçim için hazırladığı reklam filmlerinin yayınlanması için isteklere de yanıt vermiyor. CHP, 15 Şubat'tan bu yana TRT'den reklam filmlerinin gösterimi için yanıt bekliyor.

Türkiye Radyo Televizyon Kurumu (TRT), muhalefet partilerine yönelik haber ambargosu ve reklam engeli iddialarıyla gündeme geldi. Cumhuriyet Halk Partisi'nin (CHP) yerel seçim reklamlarının yayınlanması için başvuru yapmasına rağmen çeşitli bahanelerle geri çevrildiği belirtiliyor. CHP'nin Medya ve Halkla İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Burhanettin Bulut, TRT'nin muhalefet partilerine ekranlarını kapattığına dair tepkisini dile getirdi.

15 ŞUBAT'TAN BU YANA HABER BEKLİYOR

Bulut'un açıklamalarına göre, CHP'nin seçim kampanyası başlangıç tarihi olan 15 Şubat'tan bu yana TRT'ye reklam filmlerinin yayınlanması için her gün başvurduklarını ancak her defasında hukuk bölümünün onayı bekleniyor yanıtı aldıklarını ifade etti. Bulut, TRT'nin Cumhur İttifakı adaylarına yönelik ayrımcılık yaptığını ve AK Parti'nin reklam filmlerinin hemen yayınlandığını, ancak CHP'nin reklamının bile gösterilmediğini dile getirdi.

'TARAFSIZLIK İLKESİNE AYKIRI'

TRT'nin tarafsızlığı çiğnediğini belirten Bulut, kurumun muhalefet partilerine karşı açık bir ayrımcılık yaptığını öne sürdü. Ayrıca, TRT'nin AK Parti'nin belediye başkan adaylarını sık sık yayınladığını, ancak muhalefet partilerinin adaylarını ise hiç canlı yayına çıkarmadığını iddia etti. Bulut, TRT'nin Anayasal bir kurum olduğunu hatırlatarak, kurumun tarafsızlık ilkesine aykırı davrandığını belirtti.

CHP'nin yaşadığı bu durumun yanı sıra, diğer muhalefet partilerinin de benzer sorunlarla karşılaştığı düşünülüyor. TRT'nin muhalefete yönelik bu tutumu, tartışmaları da beraberinde getiriyor. Bu iddialar, TRT'nin kamu yayıncılığı misyonundan uzaklaştığı ve siyasi iktidarın borazanı haline geldiği eleştirilerini güçlendiriyor.

TRT'nin muhalefete yönelik uygulamalarıyla ilgili olarak Cumhuriyet Halk Partisi yetkilileri, konuyu RTÜK'e taşıdı. Ancak, RTÜK'ün bu şikayetleri işleme alıp almadığı belirsizliğini koruyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN