TÜİK: Ücretli çalışan sayısı yıllık yüzde 2,6 arttı

TÜİK: Ücretli çalışan sayısı yıllık yüzde 2,6 arttı

Türkiye İstatistik Kurumu, 2024 Mart ücretli çalışan istatistiklerini paylaştı. Buna göre sanayi, inşaat ve ticaret-hizmet sektörleri toplamında ücretli çalışan sayısı Mart ayında bir önceki aya göre yüzde 0,1 azaldı ve 15 milyon 225 bin 128 kişi olarak gerçekleşti.

Artan enflasyon ve fiyat artışlarının yanı sıra vatandaşlar iş bulmakta zorluk yaşamaya devam ediyor.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), 2024 Mart ücretli çalışan istatistiklerini yayımladı. Mart ayında sanayi, inşaat ve ticaret-hizmet sektörleri toplamında ücretli çalışan sayısı bir önceki aya göre yüzde 0,1 azaldı.

YILLIK BAZDA YÜZDE 2,6 ARTIŞ

Açıklanan verilere göre, sanayi, inşaat ve ticaret-hizmet sektörleri ücretli çalışan sayısı 2023 Aralık ayında bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 2,6 artış kaydedildi.

2024 Mart ayında ücretli çalışan sayısı yıllık olarak sanayi sektöründe yüzde 1,0 azaldı, inşaat sektöründe yüzde 9,3 arttı ve ticaret-hizmet sektöründe yüzde 3,5 arttı. Sanayi, inşaat ve ticaret-hizmet sektörleri toplamında ücretli çalışan sayısı 2024 Mart ayında bir önceki aya göre yüzde 0,1 azaldı.

Ücretli çalışanların alt detaylarına bakıldığında; 2024 Mart ayında ücretli çalışanlar aylık olarak sanayi sektöründe yüzde 0,4 azaldı, inşaat sektöründe yüzde 0,1 azaldı ve ticaret-hizmet sektöründe yüzde 0,1 arttı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN