TÜM-DİN-DER Başkanı imamdan skandal yorum: Münafık İBB'de etinizi mundar etmeyin

TÜM-DİN-DER Başkanı imamdan skandal yorum: Münafık İBB'de etinizi mundar etmeyin

İBB Başkanı İmamoğlu’nun danışmanı Murat Ongun sosyal medya hesabından bir paylaşım yaparak kurban bağışları için İBB’yi adres gösterdi. Kampanya adreslerini paylaştı. TÜM-DİN-DER Genel Başkanı olan Fatih Hürrem Çavuş Cami imamı Metin Kaçar ise İBB'nin kurban bağışı paylaşımı için "Münafık İBB'de etinizi mundar etmeyin" diyerek tepki çekti.

Kurban Bayramı yaklaşırken, Türkiye genelinde dernekler ve vakıflar kurban bağış kampanyalarını başlattı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) de, kurban bağışlarının adil dağıtımı için halkı bağış yapmaya çağırdı. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun danışmanı Murat Ongun, sosyal medya hesabından İBB’nin bağış kampanyasını duyurarak, "Gerçek ihtiyaç sahipleri için kurban bağışlarınızın doğru adresi belli" ifadelerini kullandı. İstanbullular, kurban bağışlarını https://bagis.istanbulvakfi.istanbul adresinden yapabiliyor.

TÜM-DİN-DER BAŞKANINDAN SKANDAL İFADELER

İBB’nin kurban bağışı kampanyasına tepki gösteren TÜM-DİN-DER (Tüm Din Hizmetleri Derneği) Genel Başkanı ve Fatih Hürrem Çavuş Cami imamı Metin Kaçar, Yeni Akit’e verdiği demeçte şu ifadeleri kullandı:

"Allah bu ümmeti Muhammed’in münafıkların şerrinden muhafaza eylesin. Raflarında içki satan, tesettürlü bir hanımefendiyi marketinde çalıştırmayan bu süpermarketler kurbanda rant için ikiyüzlü davranıyorlar. Eyüpsultan’a karşı kadeh kaldıran, ekibini alıp Roma’ya gidip şarap tatmak üzere oralara giden bir insanı gördükten sonra hâlâ ben oraya kurban veriyorsam, kendimi de sorgulamam gerekiyor. Çünkü kurbanı kesmek ne kadar önemli bir ibadetse, etini değerlendirmek de o kadar önemli bir ibadettir."

Metin Kaçar’ın bu açıklamaları, iktidara yakın bir gazete tarafından "Ekrem'e kurban düşmez! Kurbanınızı mundar etmeyin" başlığıyla yayımlandı. AK Parti’ye yakın olduğu iddia edilen TÜM-DİN-DER’in Genel Başkanı Kaçar’ın sözleri, çeşitli platformlarda tartışma yarattı. Kaçar, aynı zamanda Fatih Hürrem Çavuş Camisi'nde imamlık yapıyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (8)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
8 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN