Marmara Bölgesi, bu gece yarısından itibaren (29 Eylül 2025 Pazartesi) şiddetli sağanak yağışların etkisi altına girmeye hazırlanıyor.
Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün (MGM) başlattığı uyarı zincirine sırasıyla İBB AKOM, İstanbul Valiliği ve son olarak İçişleri Bakanlığı da eklendi.
Yapılan ortak uyarılarda, pazartesi öğle saatlerine kadar sürmesi beklenen yağışların ciddi olumsuzluklara yol açabileceği vurgulandı.
İSTANBUL İÇİN İLÇE İLÇE KRİTİK UYARI
İstanbul Valiliği ve AKOM, kent genelinde beklenen yağışların özellikle belirli bölgelerde çok daha etkili olacağını duyurdu.
Açıklamalara göre, yağışların İstanbul'un Anadolu Yakası geneli ile Avrupa Yakası'nın kuzey kesimlerindeki Arnavutköy, Eyüp, Çatalca ve Sarıyer ilçelerinde yerel olarak çok kuvvetli olması bekleniyor.
Bu bölgelerde yaşayan vatandaşların su baskınlarına karşı özellikle tedbirli olmaları istendi.

UYARI HARİTASI YAYINLANDI: MARMARA SARI KODA GEÇTİ
İçişleri Bakanlığı, Meteoroloji'den aldığı son verilerle birlikte bir uyarı haritası yayınlayarak tehlikenin boyutunu gözler önüne serdi.
Haritada Marmara'nın güney ve doğusu 'sarı' kod ile işaretlendi.
Bu, 'potansiyel tehlike' durumunu ifade ediyor. Bakanlığın açıklamasına göre, kuvvetli sağanaktan etkilenecek iller şunlar:
İstanbul (özellikle Anadolu Yakası)
Kocaeli
Sakarya
Yalova
Bursa
Balıkesir
Çanakkale'nin doğu ilçeleri
SEL, SU BASKINI VE ULAŞIMDA AKSAKLIKLARA DİKKAT
Tüm kurumların yaptığı uyarılarda, vatandaşların pazartesi öğle saatlerine kadar karşılaşabileceği olası riskler net bir şekilde sıralandı.
Kuvvetli yağışlar nedeniyle sel, ani su baskını, heyelan ve özellikle sabah saatlerinde ulaşımda ciddi aksamalar yaşanabileceği belirtildi.
Yetkililer, sürücüleri ve yayaları ani su birikintilerine ve olası tehlikelere karşı dikkatli olmaya çağırdı.
Hurdaya dönen Tesla Model Y'nin hava yastıkları açılmadı! İşte kaza anı...
