Tüm okullarda 10 gün sonra başlıyor! Milli Eğitim Bakanlığı yeni yerli uygulamanın müjdesini verdi

Tüm okullarda 10 gün sonra başlıyor! Milli Eğitim Bakanlığı yeni yerli uygulamanın müjdesini verdi

Milli Eğitim Bakanlığı yerli ve milli imkanlarla geliştirilen yeni uygulamanın müjdesini verdi! 10 gün sonra tüm okullarda erişime açılacak. Yerli ve milli imkanlarla geliştirilmiş diğer TÜBİTAK ürünleriyle entegre edilecek. Tüm sistemlerdeki özellikler tek bir platformda birleşecek...

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), yerli ve milli imkanlarla geliştirilen yeni nesil kurumsal elektronik posta sistemini 5 Nisan'da erişime açacak. Bu sistem, TÜBİTAK işbirliğiyle geliştirilmiş olup, diğer sistemlerdeki özellikleri tek bir platformda birleştirerek en az 100 bin okul ve eğitim kurumunun anlık elektronik posta sistemini kullanmasını sağlayacak.

5 NİSAN'DA HİZMETE SUNULACAK

MEB'den son dakika kararı! Milli Eğitim Bakanlığı resmen açıkladı, İki haftalık yarıyıl tatilinde ilk kez...

MEB'in açıklamasına göre, yeni nesil elektronik posta sistemi, uluslararası standartlar tabanında geliştirilmiş olup, 5 Nisan'da kullanıcılarına hizmet vermeye başlayacak. Sistem, kullanıcılarına bağımsız olarak hizmet vermenin yanı sıra güvenli erişimi de sağlayacak, çünkü iki faktörlü kimlik doğrulama özelliği bulunacak.

Bu yeni sistem, Milli Eğitim Bakanlığı Bilişim Sistemleri (MEBBİS) ile tam uyumlu olacak ve kurumların isteklerine göre yeni yetenekler kazandırılmasına olanak tanıyacak. Ayrıca, takvim kayıtlarının yönetimi ve mail gruplarının kontrol edilmesi gibi özellikler de sunulacak.

TUBİTAK ÜRÜNLERİYLE ENTEGRE EDİLECEK

Sistemin ayrıca, yerli ve milli imkanlarla geliştirilmiş diğer TÜBİTAK ürünleriyle de entegrasyonu sağlanacak. Bunlar arasında Milli İşletim Sistemi (PARDUS), Milli Akıllı Kart (AKİS), Milli Donanım Güvenlik Modülü (DİRAK), Milli Sertifika Makamı, Zaman Damgası (MA3 SM) ve Milli Bulut Depolama Servisi (SAFİR DEPO) gibi ürünler bulunuyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN