Tüm Türkiye yıkanacak! Herkes önlemini alsın: Birbiri ardına sağanak yağış uyarısı geliyor...

Tüm Türkiye yıkanacak! Herkes önlemini alsın: Birbiri ardına sağanak yağış uyarısı geliyor...

Uzmanlar tarafından tüm Türkiye'ye uyarılar gelmeye devam ediyor. Peş peşe gelen uyarılar ile birlikte vatandaşların önlem alması gerektiği belirtiliyor. Prof. Dr. Orhan Şen'den il il uyarılar geldi. O iller için sarı kodlu uyarılar verildi. İşte tüm detaylar...

Türkiye'yi etkisi altına alan yağışlara dair uzmanlardan uyarılar geliyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından paylaşılan hava durumu raporuna göre birçok bölgede sağanak yağış uyarısı geldi.

YURT GENELİNDE YAĞIŞ BEKLENTİSİ

Yurdun kuzey, iç ve batı kesimlerinde havanın parçalı bulutlu olması beklenirken, Marmara (Çanakkale ve Edirne dışında), İç Ege, Batı Akdeniz'in iç kesimleri, Doğu Akdeniz, İç Anadolu, Karadeniz, Kars ve Ardahan çevrelerinde gök gürültülü sağanak yağış ve sağanak yağış beklentileri duyuruldu.

Paylaşılan bilgilere göre yağışlar; İç Anadolu'nun kuzeyinde ve doğusunda, Orta Karadeniz'in ve Doğu Karadeniz'in kıyılarında, Kastamonu, Sinop Çevreleri ile Afyonkarahisar, Denizli, Isparta, Uşak, ve Burdur illeri, Kütahya, Eskişehir'in güneyi ve Konya'nın kuzey ve batı ilçelerinde yer yer kuvvetli olması tahmin ediliyor.

meteorloji-hwkl-cover.webp

19 İL İÇİN SARI KODLU UYARI

Meteoroloji Danışmanı Prof. Dr. Orhan Şen'in CNN TÜRK'e yaptığı açıklamada ise yağışların devam edeceğini belirtti. Önümüzdeki hafta cuma gününe kadar yerel yağışların görüleceğini, sıcaklıkların ise ortalama olacağını açıkladı.

Meteoroloji tarafından gelen açıklamalar doğrultusunda; Amasya, Çankırı, Eskişehir, Kayseri, Konya, Niğde, Samsun, Sivas, Yozgat, Kırıkkale, Ankara, Çorum, Kastamonu, Kırşehir, Nevşehir, Ordu, Sinop, Tokat ve Aksaray illeri için sarı kodlu uyarılarda bulundu.

1054172.jpg

METEOROLOJİ'DEN UYARILAR GELDİ

Yağışlar sebebiyle oluşabilecek olumsuzluklara karşı uzman isimlerden ve Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden uyarılar geliyor. Yoğun yağış sebebiyle sel, su baskını, yıldırım, ulaşımda aksamalar, yağış anında kuvvetli rüzgar, yer yer dolu yağış gibi olumsuzlukların yaşanma ihtimaline karşı tedbirli olunması gerektiği ifade ediliyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN