Tüm Türkiye'deki okullar için yeni karar: MEB'den az önce duyuru geldi

Tüm Türkiye'deki okullar için yeni karar: MEB'den az önce duyuru geldi

Tüm Türkiye'deki okullar için yeni karar! Milli Eğitim Bakanlığı'ndan az önce duyuru geldi! Karar, milyonlarca öğrenciyi ilgilendiriyor...

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığının onay sürecini tamamladığı 'Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli'ni resmen onayladı. Bu yeni eğitim modeli, geniş kapsamlı bir değerlendirme sürecinin ardından hayata geçiriliyor.

YENİ MÜFREDATIN GELİŞTİRİLME SÜRECİ

MEB'in taslak müfredatı yayımlandı: Okul öncesi ile birinci sınıf öğrencileri için müze, cami gibi tarihi mekânlara ve STK'lara gezi düzenlenebilecek - Medyascope

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından yapılan açıklamada, Ortaöğretim Genel Müdürlüğü tarafından 9 dersin öğretim programı ve ortak metni, Temel Eğitim Genel Müdürlüğü tarafından 10 dersin öğretim programı ve Din Öğretimi Genel Müdürlüğü tarafından 7 dersin öğretim programının 26 Nisan'da kamuoyunun görüşüne sunulduğu belirtildi. 10 Mayıs'a kadar süren askı döneminde, toplamda 67 bin 284 görüş ve öneri toplandı.

Bu sürede öğretmenlerden 38 bin 865, sivil toplum kuruluşları, eğitim platformları ve diğer eğitim paydaşlarından ise 28 bin 419 görüş ve öneri geldi. Gelen geri bildirimlerin yüzde 58'i öğretmenlerden, yüzde 42'si diğer paydaşlardan oluştu. Görüşlerin üçte biri ortak metin üzerine, altıda biri ise okul öncesi eğitim programı üzerine yoğunlaştı.

MÜFREDATIN DEĞERLENDİRİLMESİ VE ONAY SÜRECİ

Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli, becerileri ön plana alıyor

Gelen tüm görüş ve öneriler Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığı tarafından titizlikle değerlendirildi. Bu süreçte, öğretim programlarında bazı genel düzeltmeler yapıldı ve şeffaflık, bilimsellik ve katılımcılık ilkeleri doğrultusunda yeni müfredata yansıtıldı. 26 dersin yeni müfredatı, 16-22 Mayıs tarihleri arasında kurul gündeminde görüşülerek onaylandı.

ERİŞİME AÇILMASI VE UYGULAMA SÜRECİ

Yeni müfredat, Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin tarafından da onaylanarak "https://mufredat.meb.gov.tr" adresi üzerinden erişime açıldı. 'Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli', önümüzdeki eğitim-öğretim döneminden itibaren okul öncesi, ilkokul 1. sınıf, ortaokul 5. sınıf ve lise 9. sınıfta kademeli olarak uygulanmaya başlanacak.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN