CHP'den Maarif Vakfı'na aktarılan kaynağa tepki: Kendi okullarımız çürürken, yurtdışına milyarlar akıtılıyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzasıyla Resmi Gazete’de yayımlanan karara göre, 2024 yılında Milli Eğitim Bakanlığı bütçesinden yurtdışında faaliyet gösteren Türkiye Maarif Vakfı'na 5 milyar 702 milyon TL'ye kadar kaynak sağlanacak. Bu karara tepki gösteren CHP Kars Milletvekili İnan Akgün Alp, Türkiye'deki okulların durumunu gündeme getirdi.

CHP Kars Milletvekili İnan Akgün Alp, TBMM'de yaptığı konuşmada, yurtdışında faaliyet gösteren Türkiye Maarif Vakfı'na ayrılan büyük bütçeyi eleştirdi. Kars’taki Şatıroğlu köyünde öğrencilerin yaşadığı sorunları dile getiren Alp, köylülerin tezekliği temizleyip sınıfa çevirdiğini belirtti. Alp, "Köyde 50 ortaokul öğrencisi var, ancak ortaokul yok. Bu öğrenciler, eksi 30 derece soğukta komşu beldeye yürüyerek gitmek zorunda kalıyorlar" dedi.

whatsapp-image-2024-05-30-at-18-03-08.jpegMilletvekili İnan Akgün Alp, Şatıroğlu köyündeki okulun halini sosyal medyadan paylaştı

Alp, Meclis’teki konuşmasında şu ifadeleri kullandı:

"AK Parti’nin milletvekilleri, illerinizde ilkokullarda 4 şube var. Kars’ın Digor ilçesinin Şatıroğlu köyünde ilkokulda sadece 2 derslik bulunuyor. Bu okulda 80 ilkokul öğrencisi var. 1. sınıflar açılınca köylüler tezekliği temizleyip, sıra koyup orayı sınıf yaptılar. Okulda bir soba var, ancak soba da çürüktür, baca da çürüktür, boru da çürüktür, okul da çürüktür.

whatsapp-image-2024-05-30-at-18-03-07.jpeg

MİLLİ EĞİTİM BAKANI YUSUF TEKİN’E SESLENDİ: ‘UTANMIYOR MUSUN?’

Köyde 50 ortaokul öğrencisi var, ancak bir ortaokul bulunmuyor. Bu öğrenciler, komşu beldeye 1 metre kar altında, eksi 30 derecede yürüyerek gitmek zorunda kalıyorlar çünkü servis de yok. Yusuf Tekin, sen bu tablodan utanmıyor musun? Yurtdışında 60’tan fazla okul açıyorsun, Kars’ın Digor ilçesinin Şatıroğlu köyüne neden okul açmıyorsun?”

whatsapp-image-2024-05-30-at-18-03-06.jpeg

Yurtdışındaki okullara kaynak aktarılırken, Türkiye'deki okulların durumunun içler acısı olduğunu ileri süren Alp, yetkilileri göreve çağırdı.

whatsapp-image-2024-05-30-at-18-03-05.jpeg

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (8)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
8 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN