Türk Alman Üniversitesi'nden iktidarı eleştiren akademisyene soruşturma

Türk Alman Üniversitesi'nden iktidarı eleştiren akademisyene soruşturma

Türk Alman Üniversitesi, Prof. Dr. Mehmet Murat Erdoğan'a iktidarı eleştirdiği için soruşturma başlattı. Prof. Dr. Erdoğan'a öğrencileri sosyal medyada kampanya başlatarak destek oldu.

Türk Alman Üniversitesi, Türkiye'nin dış politikasına dair iktidarı eleştiren öğretim üyesi Prof. Dr. Mehmet Murat Erdoğan hakkında hukuki sürecin başlatıldığını duyurdu.

Erdoğan, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Politikalar değişebilir tabii ki ama "kiralık fikirliler" artık Sisi'ye "darbeci" değil, "güçlü, saygın lider", S.A. Kralı'na "katil" değil "dost" deme; ölümüne savunduklarını, ölümüne yalanlama modundalar! Bu pişkin sefillerin memlekete de hizmet ettiklerine de hayrı olabilir mi?" ifadelerini kullandı.

BirGün'de yer alan habere göre; Türk Alman Üniversitesi'nden yapılan açıklamada, Fikir hürriyeti, bir başkasına özellikle de hükümete ve onun mensuplarına hakaret etme yetkisi vermez. Fikir hürriyetini bu kapsamda değerlendirdiği anlaşılan şahsa karşı gerekli hukuki süreç başlatılmıştır" denildi.

 

 

ÖĞRENCİLERDEN SOSYAL MEDYADA DESTEK

Türk-Alman Üniversitesi (TAU) öğretim üyesi, Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölüm Başkanı ve aynı zamanda TAU Göç ve Uyum Araştırmaları Merkezi-TAGU Müdürü olan Prof. Dr. M. Murat Erdoğan'ın hedef alınması ve soruşturma başlatılması üzerine öğrencileri sosyal medyada kampanya başlattı.

#YanındayızMuratErdoğan etiketi ile çok sayıda paylaşım yapıldı. 

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN