Türk Eczacıları Birliği 60 bin kumanyayı Bartın'daki madencilere gönderdi

Türk Eczacıları Birliği 60 bin kumanyayı Bartın'daki madencilere gönderdi

Türk Eczacıları Birliği; Bartın’da 41 işçinin can verdiği maden faciası dolayısıyla bugün Ankara’da düzenlenecek olan büyük eczacı mitingini iptal etti. Birlik, önceden hazırlanmış olan 60 bin kumanyayı da madenci ailelerine gönderdi.

Bartın’ın Amasra ilçesinde Türkiye Taşkömürü Kurumu İşletmeleri’ne (TTK) ait kömür madeninde 14 Ekim Cuma günü saat 18.15’te grizu patlaması yaşandı ve 41 maden emekçisi hayatını kaybetti. Türk Eczacılar Birliği (TEB) de bugün Ankara’da yapmayı planladığı büyük eczacı mitingini bu nedenle iptal etti. TEB, miting için hazırladığı 60 bin kumanyayı da madenci ailelerine göndereceklerini açıkladı.

Birliğin madencilere gönderdiği kumanyalar Bartın’a ulaştı. Kumanyalar Türk Kızılay’ı ve muhtarlıklar aracılığıyla madenci ailelerinin taziye evlerine ulaştırılmaya başlandı.

'ELİMİZDEKİ GÜCÜ KULLANMAK İSTİYORUZ'

Türk Kızılay’ı Bartın Şube Başkanı Önder Recep Acıbal, maden kazasının ardından madenci ailelerine yardımcı olduklarını anlatarak, Türk Eczacıları Birliği’nin de kendilerine madenci aileleri için kumanya gönderme teklifinde bulunduklarını söyledi. Acıbal, “Bizler ne yapabiliriz, elimizde böyle bir gücümüz var, kullanmak istiyoruz’ dediler. Biz de şöyle düşündük (hayatını kaybeden madenci) ailelerimizin evinde ikramları olacaktır. Ailelerimizin gelen, giden misafirleri olacaktır. Şehitlerimizin aziz ruhlarına dağıtmak isteyeceklerdir. Biz de muhtarlarımız ile organize olarak, şehitlerimizin evlerine ikramlıklar ulaştırıyoruz. Onlarla beraber dağıtım faaliyeti yapacağız” diye konuştu.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN