Türk lirası artık dijital oluyor! Erdoğan OVP'de duyurdu, o tarihte itibaren dijital paraya geçilecek

Türk lirası artık dijital oluyor! Erdoğan OVP'de duyurdu, o tarihte itibaren dijital paraya geçilecek

2024-2026 yıllarını kapsayan Orta Vadeli Program (OVP), Resmi Gazete'de yayımlandı. Programdaki en dikkat çeken detaylardan biri, Dijital Türk Lirası'nın geleceğine dairdi. Programda, "Dijital Türk lirasının kullanıma sunularak yaygınlaştırılmasına yönelik çalışmalar yürütüleceği" ifadesine yer verildi...

OVP belgesinde yer alan bilgilere göre, 2024 yılının 4. çeyreğinde önemli bir idari düzenleme yapılacak. Bu düzenleme, Merkez Bankası Dijital Türk Lirası Araştırma Geliştirme Projesi'nin ikinci faz pilot bulgularını temel alarak hazırlanacak. Söz konusu düzenlemenin amacı, dijital Türk lirasının daha yaygın bir kullanım alanı bulması.

2-003.jpg

DİJİTAL TÜRK LİRASI'NDA İLK ÖDEME

Dijital Türk Lirası Projesi'nin birinci faz çalışmaları, Türkiye'de dijital paraya olan ilgiyi artırdı. Aralık 2022'de Dijital Türk Lirası Ağı üzerinde gerçekleşen ilk ödeme, bu alandaki ilerlemenin somut bir göstergesi oldu.

MERKEZ BANKASI'NDAN ÖNEMLİ AÇIKLAMA

İlk ödemenin hemen ardından Merkez Bankası, önemli bir açıklama yaptı. Banka, "Dijital Türk Lirası İşbirliği Platformu, 2023 yılında seçili bankalar ve finansal teknoloji firmalarının katılımlarıyla genişletilecek. Bu kapsamda, dağıtık defter teknolojileri ve anlık ödeme sistemleriyle entegrasyon gibi konularda tasarlanan özgün mimari kurgulara ait testlere devam edilecek" dedi.

Bu gelişmeler, Türkiye'nin dijital para alanında attığı kararlı adımların bir göstergesi olarak değerlendiriliyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN