Türk markasının ürünleri toplatılmıştı: Bakanlıktan kanserojenli baharat iddialarıyla ilgili açıklama

Türk markasının ürünleri toplatılmıştı: Bakanlıktan kanserojenli baharat iddialarıyla ilgili açıklama

Arifoğlu markasına ait, Singapur'a ihraç edilen bazı baharat ürünlerinde kanserojen renklendirici katkı maddesi tespit edildiği açıklamasının ardından Singapur'da ürünler toplatılmaya başlanmıştı. Tarım ve Orman Bakanlığından yapılan açıklamada firma hakkında suç duyurusunda bulunulduğu, ilgili parti-seri nolu ürünlerin piyasadan toplatıldığı belirtildi.

Arifoğlu markasının sumak, tatlı biber ve tavuk baharatı ürünleri Singapur'da toplatılmaya başlanmıştı. Karara gerekçe olarak ise yiyeceklerde kullanılması yasak olan ve kanser riski taşıyan endüstriyel boya içerdiği öne sürülmüştü. Bu gelişmenin ardından Tarım ve Orman Bakanlığından da bir açıklama geldi.

"İZİN VERİLMEYEN RENKLENDİRİCİ TESPİT EDİLMİŞTİR"

Bakanlığın açıklamasında şu ifadelere yer verildi:

"Firmanın yurt içinde satışa sunduğu ürünlere yönelik 2022 yılı mayıs ve temmuz aylarında yapılan denetimlerde, sumak ürününden alınan numunelerde izin verilmeyen renklendirici tespit edilmiştir."

Bakanlığın açıklamasının devamında firma hakkında Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunulduğu belirtildi.

Açıklamada ayrıca ilgili parti-seri nolu ürünlerin piyasadan toplatıldığı açıklandı.

SİNGAPUR'DA TOPLATILAN ÜRÜNLER

Singapur Gıda Ajansı (SFA), ülkede toplatılmaya başlanan ürünlerin 250 gr'lık pakette satılan sumak, 70 gr'lık pakette satılan öğütülmüş tatlı biber ve 180 gr'lık pakette satılan tavuk baharatı olduğunu açıklamıştı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (7)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
7 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN