Arifoğlu baharat kimin? Arifoğlu baharat toplatıldı mı, hangi markette satılıyor?

Arifoğlu baharat kimin? Arifoğlu baharat toplatıldı mı, hangi markette satılıyor?

Arifoğlu markasının sahibi kim? Arifoğlu baharat hangi marketlerde bulunur? Arifoğlu baharat ve diğer ürünlerinin içerikleri? Son zamanlarda vatandaşlar Arifoğlu markası ile ilgili detaylar hakkında sorular sormaya başladı. Arifoğlu 70 yıldır baharatçılık alanında hizmet vermekteydi ama son zamanlarda salça, sos veya macunlar dibi ürünler de üreterek büyüme gösterdi. Bu büyüme ile daha çok kişiye adını duyuran Arifoğlu markası hakkında detaylar merak edilmeye başladı.

Arifoğlu markası son zamanlarda yeni ürünler üreterek vatandaşların dikkatini çekmeyi başardı. Yaklaşık 70 yıldır baharatçılık konusunda hizmet veren Arifoğlu markasının sahibi kim? Arifoğlu baharat satan marketler hangileri? Gibi sorulara cevap aranmaya başladı. Arifoğlu markasının ürettiği yeni ürünle arasında baharat dışında soslar, salçalar, macunlar ve doğal kozmetik ürünleri bulunmaktadır. Bu baharat markasının kime ait olduğu merak konusu olmuş durumda.

Son zamanlarda vatandaşın sıkça gündemine gelen Arifoğlu markası yer aldığı birçok haber ve internet ortamında sıkça konuşulması nedeni ile daha çok araştırılmaya başlandı. Hakkında birçok detay merak edilen Arifoğlu markası hakkında birçok haber yapıldı.

ARİFOĞLU MARKASI KİME AİT?

 Arifoğlu %100 Türk Markasıdır. Arifoğlu markasının sahipleri Trabzonludur. Arifoğlu markasının adı aslında sahibi olan ailenin soy isminden gelmektedir. Arifoğlu markasının ilk şubesi 1944 yılında mısır çarşısında açılmıştır sonrasında bünyesine yeni şubeler ekleyerek büyüme göstermiştir. Günümüzde hala mısır çarşısında 2 şubesi bulunan Arifoğlu markası tüm faaliyetlerini İstanbul/Avcılar’daki tesislerinden sürdürmektedir.

baharat

ARİFOĞLU BAHARAT HANGİ MARKETTE SATILIYOR?

Arifoğlu markası ülkemizin büyük market zincirlerinde bulunmaktadır. Arifoğlu ilk başta 1944 yılında mısır çarşısında baharat satan sıradan bir esnaf iken zaman geçtikçe büyüme göstererek birçok kişiye adını duyurmayı başarmıştır. Günümüzde ise faaliyetlerini İstanbul/avcılardan yürütmekte olan marka büyüme aşamasında farklı ürünler de üretmeye başlamıştır. Bu ürünler arasında bitki çayları, bitkisel yağlar, pekmez ve diğer organik ürünler bulunmaktadır.

ARİFOĞLU MARKASIN AİT ÜRÜNLER TOPLATILDI MI?

Singapur Gıda Ajansı (SFA), Arifoğlu Baharata ait olan ürünlerinin içerikleri araştırılırken üç ürününde, gıdalarda kullanılması yasak olan endüstriyel renklendiriciler bulunduğu duyuruldu. İçerisinde Potansiyel kanserojen madde içeren üç ürün için toplatılma kararı çıktı. Gıda dedektifi adlı platform üzerinden yayınlanan haberde; Singapur Gıda Bakanlığı, Arifoğlu ürünlerini Singapur’a ithal edilen Pronto Food Services firmasına ürünleri derhal geri göndermeleri için çağrıda bulundu. Bu ürünlerin geri gönderilmesi istenirken markaya ait ürünlerin de raflardan toplanmaya başlandığı da bildirildi.

baharat

ŞİRKET TARAFINDAN YAPILAN AÇIKLAMA

2021 yılında yaşanan yangın yüzünden belirli bir süre ürünlerin üretiminde aksaklık yaşanmış ve bu eksikliği başka bir tedarikçi tarafından tamamladıklarını ve markanın adı altında satılan ürünlerin içerisindeki kanserojen madde bulunduğunu bu olay ile öğrendiklerini savunduğu açıklamada,” Bahse konu ihracatı gerçekleştiren ürünlerimizi ihraç ettiğini bu olay ile birlikte öğrenmiş bulunmaktayız” ifadelerini kullandı.

 Yapılan bu inceleme sonrasında üç üründe yasaklı madde olması nedeni ile ürünler toplatılırken, bahsi geçen şirket ’de bir açıklama da bulundu. İşte o açıklama: "Kamuoyunun Dikkatine; Hafta sonu sosyal medya platformları üzerinde yapılan paylaşımlar ile, markamıza ait üç ürünün (Sumak, Tatlı Biber ve Tavuk Baharatı) kanserojen madde içerdiği gerekçesiyle Singapur Gıda Bakanlığı açıklaması referans gösterilerek ilgili ülkede toplatıldığı bilgileri paylaşılmıştır.

1944 yılından bu yana kesintisiz üretim ve şeffaf bilgilendirme yapan, tüm üretimlerini anbean denetleyen ve bu denetimleri ilgili bakanlıklar ile yürüten markamızın böyle bir haberle anılmasından üzüntü duyuyoruz. Arifoğlu Baharat olarak, 78 yılı aşkın süredir paketleme, raf ömrü gibi konuları hassasiyetle takip ediyoruz. Tarım ve Orman Bakanlığı, Bakanlığa bağlı müdürlükler ve ürünlerimizin satıldığı zincir mağazaların yaptığı testlerin sonuçları ne denli özenli bir üretim yaptığımızı göz önüne koymaktadır.

Öncelikle şunu belirtmek isteriz ki, markamızın Singapur'a direkt bir ihracatı bulunmamaktadır. Ancak bahsi geçen ürünlerin Arifoğlu markası altında olması nedeniyle sorumlu üretici olarak bu açıklamayı yapmaktayız. 2021 yılı Ekim ayında üretim tesisimizde yaşanan bir yangın sonrası üretimimiz aksamış ve bu süreçte bazı ürünleri başka tedarikçilerden alma zorunluluğumuz doğmuştur. Tedarikçimizden güvenilirliği taahhüt ile temin edilen sumak ürünü alınmıştır. Bahsi geçen ürünün dağıtıma çıkması akabinde Türkiye'de yapılan testlerde sudan tespit edilmesiyle birlikte satış kanallarındaki ve zincir mağazalardaki ürünler imha edilmek üzere toplanmıştır. Aynı zamanda şirket olarak direkt ihracat yaptığımız ülkelere de bu bildirimler gönderilmiş olup, ürünlerimiz toplatılmış ve imha edilmiştir.

Bahse konu ihracatı gerçekleştiren şirketin ürünlerimizi ihraç ettiğini bu olay ile birlikte öğrenmiş bulunmaktayız. Bu noktada geri çağırma talebimizi yeterince duyuramamış olduğumuzu görüyor ve konu hakkında kamuoyundan özür diliyoruz. Avrupa ve Amerika ülkeleri başta olmak üzere 20'yi aşan ülkeye ihracat yapan şirketimizin, sadece Singapur'da bulunan bahsi geçen ürünlere dair bildirimde bulunulduğunu söylemek isteriz.

Söz konusu olaydaki tüm sorumluluğumuz bundan ibaret olsa da, Singapur'daki gelişmelerin yakından takipçisi olacağımızı, bu ürünlerin içinde markamızın sahte üretimi olup olmadığının tespitinin yapılması için araştırmalarda bulunacağımızı bildiririz. Söz konusu gelişmeleri kamuoyu ve basın kanalları aracılığıyla şeffaf bir şekilde paylaşacağımızı belirtmek isteriz. Saygılarımızla."  

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN