Türkçeye en çok benzeyen dil paylaşıldı! Azerbaycan diyenler yanılıyor... İşte en çok benzeyen dil

Türkçeye en çok benzeyen dil paylaşıldı! Azerbaycan diyenler yanılıyor... İşte en çok benzeyen dil

Türkçeye en çok benzeyen dilin Azerbaycan Türkçesi olduğunu sananlar yanılıyor. En çok benzeyen dil açıklandı. Peki, en çok hangi dil benziyor? İşte Türkçeye en çok benzeyen dil...

Türkiye gündeminde yer alan bu dil, neredeyse birebir aynısı olduğu düşünülüyor. Milyonların aklına bu sorunun cevabı olarak ilk Azerbaycan Türkçesi gelse de, Azerbaycan Türkçesi'nden bile daha çok benzeyen bir dil daha gündemde yer aldı.

TÜRKÇEYE EN ÇOK BENZEYEN DİL

Webtekno'nun paylaştığı bir haberde, Türkiye Türkçesi'ne en çok benzeyen dil paylaşıldı. En çok benzeyen dilin Azerbaycan Türkçesi sananların yanıldığını söyleyerek, Gagavuz Türkçesi yani Gagavuzca'yı işaret etti. Türkiye Türkçesi'ne benzerliği bakımından dikkat çeken Gagavuz Türkçesi, dil yapısı ve sözcük açısından hemen hemen aynısı olduğu görüldü. Türkiye Türkçesi bilenlerin kolayca Gagavuz Türkçesi'ni anlayabileceği paylaşıldı.

speech-therapy-patient.jpg

BİREBİR AYNISI

Türkiye Türkçesi ve Gagavuz Türkçesi arasındaki birçok kelimenin ortak olması çıktı. Bu kelimelere örnek olarak; Anne, elma, su, yemek, çiçek, bugün, ev, kardeş, bir, sabah, masa, kardeş ve daha birçok kelime verilebilir. Kelimelerin yanı sıra zamirler (ben, sen, o, biz, siz, onlar, bu, şu, o) ve edatlarda (ama, gibi, kadar, için, ile, ve...) birbirinin aynısı olarak dikkat çekiyor. Sadece bu kadarla kalmayarak fiillerin de aynı olduğu paylaşıldı.

Gagavuz Türkçesi ile Türkiye Türkçesi'nde telaffuz ve vurgu ile tonlama farkları görülüyor. Türkiye Türkçesi'nde 'Kardeş' kelimesi, Gagavuzca Türkçesi'nde 'Karadaş' olarak söyleniyor. Gagavuzca Türkçesi ile Türkiye Türkçesi arasındaki diğer bir örnek ise şu şekilde;

  • Türkiye Türkçesi: “Merhaba, nasılsınız?”
  • Gagavuz Türkçesi: “Merhaba, neçik?”

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (5)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
5 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN