CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Nevşehir'in Hacıbektaş ilçe pazarında yaptığı ziyaret sırasında, çiftçilik yapan Neşe Kaya'nın gözyaşları içindeki feryadıyla karşılaştı. Kaya, artan maliyetler ve borçlar nedeniyle çiftçiliğin bittiğini, hatta bazı çiftçilerin borçlarını ödemek için çeyizlerini sattığını anlattı.
"BORÇLARI YÜZÜNDEN ÇEYİZİNİ SATAN VAR"
Neşe Kaya, Gürer'e içinde bulundukları zor durumu anlatırken, "Herkes battı. Motorunu satan var, arabasını satan var, evini satan var, borcu olup da çeyizini satan var" diyerek çiftçilerin çaresizliğini gözler önüne serdi. Kendisinin de 600 bin liralık borcunu ödeyebilmek için traktörünü ve motorunu satmak zorunda kalacağını belirten Kaya, toplum içinde onurunu kaybetmemek için bu fedakarlığı yapacağını söyledi.
20 yıldır çiftçilik yaptığını belirten Neşe Kaya, "Böyle bir dönem hiç yaşamadım. Biz bitersek herkes bitmiş, ülke bitmiş demektir" diyerek durumun ciddiyetine dikkat çekti.

"VATANDAŞ YALVARIYOR, 20 LİRA AŞAĞI VER DİYOR"
Çiftçi Neşe Kaya, sadece üreticilerin değil, vatandaşın da alım gücünün kalmadığını ifade etti. Pazarda karşılaştığı bir durumu anlatırken, "Vatandaş geliyor, '20 lira aşağı ver. Ben öksüz torun besliyorum' diyor. Vallahi billahi yalvarıyor" sözleriyle yaşadığı acıyı dile getirdi.
CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer ise bu durumun sürdürülemez olduğunu belirterek yetkililere seslendi. Gürer, "Bu gidiş gidiş değil. Üretmeyen, gıdasız kalan toplumlar başkalarının sömürgesi olur. Onun için gelin bu çiftçimize sahip çıkın" dedi. Girdi maliyetlerinin düşürülmesi, gübre, ilaç, tohum ve mazot gibi konularda destek sağlanması gerektiğini vurguladı.

"CİĞERİMDEN VURULDUM"
Neşe Kaya, iktidar partisinin yetkililerinin pazarda şeker dağıtmasına da sert tepki gösterdi. "Ben bu şekere kanacak insan değilim. Ciğerimden vurulmuşsunuz dedim" diyen Kaya, patatesin 3 liraya satılamadığı bir ortamda şeker dağıtılmasını alaycı bulduğunu ifade etti.
Pazardaki diğer vatandaşlar da benzer şikayetlerde bulunarak, meyveyi sadece tadına bakabildiklerini ve köylünün üretemezse şehirde yaşayanların da aç kalacağını söylediler.
