Türkiye güne sürprizle başladı! Bahar yerini kışa bıraktı! Dışarı çıkan çıktığına bin pişman

Türkiye güne sürprizle başladı! Bahar yerini kışa bıraktı! Dışarı çıkan çıktığına bin pişman

Günlerdir peş peşe gelen uyarılar sonunda etkisini gösterdi. Meteoroloji Genel Müdürlüğü kar uyarısında bulunurken Başkent Ankara 29 Mart sabahına kar yağışı ile uyandı. Mart ayı sonunda kazma kürek yaktıran soğuklar havalar ne zaman ısınacak? sorusunu da akıllara getirdi. İşte Meteoroloji Genel Müdürlüğü güncel hava durumu raporu…

Türkiye'de günlerdir yağışlı hava etkisini gösterirken yurdun kıyı ve güney kesimlerinde yağmur iç ve yüksek kesimlerinde ise kar yağışı etkili oluyor. Havalar ısınmaya başlarken bir anda gelen soğuk hava karşısında vatandaşlarda neye uğradığını şaşırdı. Başkent Ankara'da vatandaşlar kar yağışı ile güne başlarken yağışların yer yer etkisini gösterdiği belirtiler. İşte Meteoroloji Genel Müdürlüğü güncel hava durumu raporu…

CUMA GÜNÜ YAĞIŞLAR ÜLKEYİ TERK EDİYOR

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tahminleri yakından takip edilirken yağışların ne zaman sona ereceği en çok araştırılan konular arasında yer alıyor. Karlı havanın Cuma günü etkisini azaltacağı belirtirken hafta sonu da yurdu terk etmesi planlanıyor.

kar-yagmasi.jpg

BOLU KAR YAĞIŞINA TESLİM OLDU

Anadolu Otoyolu ve D-100 karayolunun Bolu Dağı kesiminde geçtiğimiz gün sağanak yağışlar etkisini gösterirken 29 Mart tarihi itibariyle yerini kar yağışına bıraktı.
Kar yağışları Anadolu Otoyolu’nun Abant Kavşağı, Bolu Dağı Tüneli ve viyadükler kesimi ile D-100 kara yolunun Yumrukaya, Abant kavşağı, Bakacak, Karanlıkdere ve Seymenler mevkiinde etkili olduğu aktarıldı.

kar-yagisi-3.jpg

METEOROLOJİDEN UYARILAR PEŞ PEŞE

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmeler kapsamında ülke genelinde çok bulutlu bir havanın etkili olacağı belirtildi. Güney Ege kıyıları ve Batı Karadeniz'in kıyı kesimleri haricinde diğer bölgelerde yağışlar etkisini gösterecek.

Orta ve Doğu Karadeniz ile orta ve Doğu Karadeniz'in kıyılarında yağmur ve sağanak yağışlar etkili olurken diğer yerlerde karla karışık yağmur ve kar yağışı etkisini gösterecek. Doğu Akdeniz, İç Anadolu'nun doğusu, Karadeniz, Doğu Anadolu'nun kuzey ve batı kesimleri ile Bursa, Bilecik, Sakarya, Bitlis, Şırnak, Hakkari, Gaziantep, Kilis ve Adıyaman yağışların yer yer kuvvetli olması bekleniyor.

kar-yagisi-2.jpg

Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nin güneydoğusu ile Doğu Anadolu'nun güneydoğusundaki yer yer toz taşınımı görülebileceği belirtildi. Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun eğimli ve yüksek kesimlerinde ise çığ tehlikesine karşı uyarı yapıldı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN