Türkiye için imtihan başlıyor! Bir uyarıda Japonya'dan geldi... İstanbul, Ankara, Kocaeli, Yalova ve İzmir dikkat edin!

Türkiye için imtihan başlıyor! Bir uyarıda Japonya'dan geldi... İstanbul, Ankara, Kocaeli, Yalova ve İzmir dikkat edin!

Türkiye'nin kavurucu yaz günlerinden sonra soğuk kışa mı hazırlanması gerekiyor? Meteoroloji uzmanlarının uyarıları ardı ardına geliyor. Avrupa ve Amerika'dan sonra, Japonya modeli JMA da alarmda...

Türkiye'de yaşanan kavurucu yazın ardından, vatandaşlar ne zaman serinleyeceğini merak ederken, Japonya Meteoroloji Ajansı'nın (JMA) yaptığı açıklamada ülkemiz için sert kış uyarısı yapıldı. JMA, Türkiye'nin özellikle İstanbul, Ankara, Kocaeli, Yalova ve İzmir gibi bazı illerinde normallerden çok daha soğuk bir kış mevsimi beklendiğini ifade ediyor.

METEOROLOJİ UZMANINDAN DİKKAT ÇEKİCİ AÇIKLAMA

Meteoroloji uzmanı Kerem Ökten, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Japonya modeli JMA, Türkiye'de normallerden oldukça soğuk bir kış bekliyor. Yağışların da normallerden fazla olacağını söylüyor. Zaten bütün Dünya modelleri bize bol yağış veriyor..." şeklinde bilgi verdi. Bu açıklama, diğer dünya modellerinin de Türkiye için yoğun yağış uyarısı yapmasının üzerine eklenince endişe yarattı.

2-005.jpg

İLLER TEK TEK UYARILDI

Kışın ne kadar sert geçeceği konusunda halkı bilgilendirmek adına İstanbul, Ankara, Kocaeli, Yalova ve İzmir başta olmak üzere birçok il için uyarılarda bulunuldu. Bu illerde yaşayan vatandaşların, mevsim normallerinden soğuk ve yağışlı bir kışa hazırlıklı olması gerektiği vurgulandı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN