Türkiye'de benzeri yok! Bu meyve sadece bu ilde yetiştiriliyor: Alıcı daha pazara düşmeden tarladan kasayla alıp götürüyor

Türkiye'de benzeri yok! Bu meyve sadece bu ilde yetiştiriliyor: Alıcı daha pazara düşmeden tarladan kasayla alıp götürüyor

Daha önce böylesini hiçbir yerde görmediniz! Bu meyve sadece bu ilde yetiştiriliyor! Türkiye'de benzeri yok! Üstelik lezzeti resmi olarak da onaylandı! Kapış kapış gidiyor! Alıcı daha pazara düşmeden tarladan kasayla alıp götürüyor...

Adana’nın Kozan ilçesinde 500 dönüm arazide yetiştirilen ve lezzeti coğrafi işaret ile tescillenen Kuytucak narının hasadı başladı. Geçtiğimiz yıllarda lezzeti resmi olarak onaylanan bu eşsiz nar, aroması, iri taneleri ve çekirdeksiz olma özelliği ile dikkat çekiyor.

KİLOSU 25 LİRADAN SATILIYOR

20231016aw053846-9.jpg

Bu yıl yaşanan aşırı sıcaklara rağmen, 500 dönüm bahçede yaklaşık 500 tonluk bir rekolte bekleniyor. Kozan’ın Kuytucak ve Karanebili bölgelerinde 600 rakımda yetişen Kuytucak narı, bu sezon bahçede kilosu 25 TL’den alıcı buldu.

ÜRETİCİ HASADINDAN MEMNUN

Üretici Hüseyin Ünal, “Bu yıl ilk hasadımızı gerçekleştirdik. Bu narımızın lezzeti tescilli. Narımız Türkiye’de tek, eşi benzeri yok. Biz bahçemizden yaklaşık 25 ton hasat edeceğiz” şeklinde konuştu.

Her şeye rağmen verimden memnun olduklarını söyleyen nar hasadı yapan üreticiler, bu yıl kuraklık nedeniyle rekoltenin düşük olduğunu belirterek bazı bölgelerdeki narlarda yanıklar oluştuğunu söylediler.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN