Türkiye'de boykot edilen markalardandı! Coca-Cola'dan büyük kâr: Türkiye detayı şaşırttı

Türkiye'de boykot edilen markalardandı! Coca-Cola'dan büyük kâr: Türkiye detayı şaşırttı

Türkiye'de boykot edilen marka olmasına rağmen Coca-Cola'da büyük kar! Türkiye detayı ise şaşırttı! İsrail'in Gazze'ye saldırıları sonrası dev boykot kampanyaları başlamıştı...

Coca-Cola İçecek (CCI), 2024'ün ilk çeyreğinde yıllık yüzde 15'lik bir düşüşle 2,7 milyar TL net kar elde etti. Şirketin satış gelirleri ise yüzde 2,9 artarak 27,2 milyar TL'ye yükseldi.

Satış hacmi geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 3,2 azalarak 341 milyon ünite kasa olarak gerçekleşti. Türkiye operasyonlarında ise satış hacmi yüzde 5,4 artış gösterdi. Yurtdışı operasyonlarda ise yüzde 7,4'lük bir düşüş yaşandı.

TÜRKİYE GELİRLERİNDE ARTIŞ GÖZLEMLENDİ

Coca-Cola will stop selling TaB across the world, including South Africa. | Trendsnafrica | 24/7 Africa News % %

Türkiye operasyonlarının geliri, toplam gelirler içindeki payını yüzde 39'a çıkararak yıllık yüzde 9 arttı. İhracat gelirleri ise toplam gelirlerin yüzde 61'ini oluşturdu.

CCI'nin finansal performansı da değerlendirildiğinde, FAVÖK yüzde 2 artarak 4,3 milyar TL'ye ulaştı. Ancak net kar yüzde 15 düşüşle 2,7 milyar TL olarak gerçekleşti.

Şirket yönetimi, 2024 yılı beklentilerini koruyarak orta-tek haneli hacim büyümesi ve faaliyet kar marjında sabitlik öngörüyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN