Türkiye’de emekli olanın vay haline! Dünya çapında araştırma yapıldı: Türkiye sondan ikinci

Türkiye’de emekli olanın vay haline! Dünya çapında araştırma yapıldı: Türkiye sondan ikinci

Emeklilerin geçim sıkıntısı dertleri devam ederken, Natixis Investment şirketi dünya çapında yapılan bir araştırmanın raporunu yayımladı. Türkiye’de emekli olanın vay haline! Refah sırasında Türkiye sondan ikinci oldu...

Türkiye'deki emeklilerin gelir ve yaşam kalitesi açısından dünya sıralamasında sonuncu olması, uluslararası bir yatırım şirketi tarafından yapılan araştırmanın sonucu olarak ortaya çıktı. ABD'li Natixis Investment şirketinin yayımladığı rapora göre, Türkiye'nin emekliler için sağlık, yaşam kalitesi, maddi refah gibi faktörler dikkate alındığında dünya genelinde yüzde 36 ile 44 ülke arasında sondan ikinci sırada yer aldığı belirlendi.

TÜRKİYE SONDAN İKİNCİ

Sözcü gazetesinin haberine göre, Türkiye'nin yaşlıları için en yaşanabilir ülkeler listesinde Hindistan ile birlikte sondan ikinci sırayı paylaştığı görüldü. Brezilya, Meksika ve Kolombiya gibi ülkelerle birlikte Türk emeklileri bu endekste geri sıralarda yer aldı. Endekste en yüksek puanları ise Norveç (83), İsviçre (82) ve İrlanda (81) gibi ülkeler aldı.

BİRKAÇ YIL İÇİNDEKİ DEĞİŞİM

Raporda, Türkiye'deki emeklilerin yaşam kalitesinin son yıllarda Cumhurbaşkanlığı sistemine geçiş ve ekonomi politikalarındaki değişimlerle birlikte ciddi şekilde gerilediği gözler önüne serildi. Türkiye'nin birkaç yıl öncesine kadar yaşanılabilir ülkeler arasında yer aldığı ancak son dönemlerde ekonomik zorluklarla karşı karşıya kalarak listenin sonlarına doğru kaydığı belirtildi.

Natixis Investment'in raporunda, listenin zirvesinde bulunan Norveçli bir emeklinin yaşam kalitesinin yüzde 87, İsviçreli bir emeklinin ise yüzde 86 olarak ölçüldüğü ifade edildi. Türk emeklilerinin yaşam kalitesinin ise sadece yüzde 25 olduğu kaydedildi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN