Türkiye'de hiçbir yerde deprem olmasa bile buralarda olur! Prof. Dr. Ahmet Ercan'dan dikkat çeken uyarı

Türkiye'de hiçbir yerde deprem olmasa bile buralarda olur! Prof. Dr. Ahmet Ercan'dan dikkat çeken uyarı

Prof. Dr. Ahmet Ercan, Türkiye genelinde deprem riski yüksek olan bölgeleri sosyal medya hesabından açıkladı. İşte, deprem riski olan bölgeler...

Kuzey Anadolu Fay Hattı (KAF), Doğu Anadolu Fay Hattı (DAF) ve Batı Anadolu Fay Hattı (BAF) olmak üzere üç büyük fay hattı üzerinde bulunan Türkiye'nin birçok kentinde deprem riski var.

İsabetli öngörüleriyle yakından takip edilen Prof. Dr. Ahmet Övgün Ercan, sosyal medyadan yaptığı paylaşımda, 7 bölgeye dikkat çekerek, "Türkiye'de hiç bir yerde deprem olmasa bile buralarda olur" ifadelerini kullandı.

TÜRKİYE'DE DEPREM RİSKİ FAZLA OLAN BÖLGELER HANGİLERİ?

Tele1'de yer alan habere göre, Prof. Dr. Ahmet Ercan, paylaşımında şu ifadeleri kullandı:

"Türkiye'de hiçbir yerde deprem olmasa, Karlıova-Bingöl, Erzincan, Denizli, Sakarya Çukuru, Midilli Üçgeni, Teke Burnu, Göller Bölgesi'nde olur."

Geçtiğimiz günlerde Sivas ve Adıyaman'da meydana gelen depremlerin ardından Doğu Anadolu Fayı Hattı'na dikkat çeken Prof. Dr. Ahmet Ercan, "Anadolu, ülke boyutunda yaygın gerilmeyi Adıyaman M4,0, Bitlis-Zağros bindirmesi ile Sivas-Gürün'de M4,5, Kuzey Anadolu Kırığı (KAK) üzerinde, sürdürüyor. Gerginliğin yer direcini yendiği konumda er ya da geç deprem olacak" demişti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN