Türkiye'de o bölgeler diken üstünde! Meteoroloji 2 önemli uyarı diye paylaştı: Su baskını, sel riski, çatı uçmaları...

Türkiye'de o bölgeler diken üstünde! Meteoroloji 2 önemli uyarı diye paylaştı: Su baskını, sel riski, çatı uçmaları...

Meteoroloji tarafından 2 kritik uyarı birden geldi. Hava durumu paylaşımında, "Dikkat" diyerek duyuru yapıldı. Türkiye'nin o bölgelerinde görülecek olan şiddetli hava olayları arasında; sel riski, su baskını, ağaç devrilmeleri ve çatı uçmaları gibi olaylar bekleniyor. O bölgede yaşayanlar önlemini alsın. Peki, hangi bölgelerde risk var? İşte tüm detaylar...

Meteoroloji kaynakları tarafından uyarılar geliyor. Türkiye'de yer alan o bölgeler için "Dikkat" uyarısının ardına, 2 kritik uyarı daha paylaşıldı. Toplamda 3 bölgeyi etkileyecek olan şiddetli hava olayları, doğal afete dönüşebilir. Herkes tedbirini alsın.

METEOROLOJİDEN AFET BEKLENTİSİ

Meteoroloji kaynaklarına göre, yarından itibaren ülkemizin bazı bölgelerinde şiddetli hava koşulları hakim olacak. Sosyal medya üzerinden yapılan paylaşımda, "Dikkat" uyarısının üzerine 2 kritik uyarı daha geldi.

Türkiye'de yer alan 3 bölgeyi işaret eden uyarılarda sel riski, su baskını riski, ağaç devrilmeleri ve çatı uçmaları gibi durumlar bekleniyor. Bölge halkına tedbirlerin alınması gerektiği paylaşıldı. Yarın itibariyle etkili olacak lodos beraberinde birçok afeti de getiriyor.

meteorolojiden-trabzona-siddetli-yagis-uyarisi.webp

2 KRİTİK UYARI VERİLDİ

Meteorolojiden yapılan paylaşıma göre, 2 önemli uyarılar verildi. İlk uyarı İzmir için gelirken, sel riski gündeme taşındı. İkinci uyarı ise kuvvetli lodos fırtınası hakkında yapıldı. İzmir'de bu gece ve yarın akşam saatleri sırasında Ege'den gelecek kuvvetli yağmur kütleleri etkisini gösterecek.

Yağış miktarının fazla olacağına dair tahminlerin sonucunda altyapı sorunları görülebilir. İstanbul ve Bursa'da ise cumartesi günü gökyüzü parçalı bulutlu olurken ara sıra yağışlar görülebilir. Akşam saatlerinde hızlanacak yağışların barajlara fazla bir katkısı olması beklenmiyor. Ayrıca kuvvetli lodos uyarıları geldi. Hava Forum tarafından yapılan paylaşımda detaylar şu şekilde;

DİKKAT! Sizlere 2 önemli uyarımız olacak. 1. Uyarı: İzmir ve çevrelerinde su baskını, sel riski bulunmaktadır. 2. Uyarı: İstanbul, Bursa başta olmak üzere batı bölgelerde kuvvetli lodos hamleleri bekliyoruz. Çatı uçmaları, ağaç devrilmeleri olabilir. İşte uyarı bültenimiz...

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN