Türkiye'den 20 hekim ve tıbbi malzemeler Mısır'a gidiyor

Türkiye'den 20 hekim ve tıbbi malzemeler Mısır'a gidiyor

İsrail'in saldırısı altındaki Filistin’e insani yardım için Mısır’a gidecek olan Cumhurbaşkanlığı uçağı, Ankara’dan yola çıktı. Uçakta 20 kişilik uzman hekim ekibi ve tıbbi yardım malzemeleri bulunuyor. Ekip, Mısırlı yetkililerle koordineli şekilde Gazze halkının ihtiyaç duyduğu ilaç, tıbbi malzeme ve cihazların tespitini yapacak.

Türkiye Filistin’e yardım amacıyla Mısır’a uçak gönderiyor. 20 kişilik uzman hekim ve tıbbi malzeme taşıyan Cumhurbaşkanlığı uçağı Ankara Esenboğa Havalimanı’ndan Mısır’a gitmek üzere havalandı.

Gönderilen yardım uçağı ile ilgili bilgilendirmeyi ise Sağlık Bakanı Fahrettin Koca gece saatlerinde sosyal medya hesabından yaptı.

1-008.jpg

İHTİYAÇLARIN TESPİTİNİ YAPACAKLAR

Buna göre, 20 kişilik uzman ekip, Mısırlı yetkililerle koordineli şekilde Gazze halkının ihtiyaç duyduğu ilaç, tıbbi malzeme ve cihazların tespitini yapacak. Ekip ayrıca, Mısır Sağlık Bakanlığı ile yapılan planlamalar çerçevesinde El-Ariş Havalimanı’nda ve Refah Sınır Kapısı’nda kurulması planlanan sahra hastanelerinin fizibilite çalışmalarını da yapacak.

Ayrıca Mısır Sağlık Bakanlığı tarafından iletilen ihtiyaç listesindeki ilaç, tıbbi sarf malzemesi ve tıbbi cihazların Türkiye’ye ait 3 kargo uçağıyla, El-Ariş Havalimanı’na gönderilmesi planlanıyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN