Türkiye'den dünyaya nam salacak yeni yerli proje! Yerli küp uydu üretilecek: Göklere çıkacağı tarih bile belli oldu

Türkiye'den dünyaya nam salacak yeni yerli proje! Yerli küp uydu üretilecek: Göklere çıkacağı tarih bile belli oldu

Türkiye'nin namı artık dünyayı da aşıyor. Yerli proje tüm dünyanın diline dolanacak. Yerli küp uydu üretimi için tarih verildi. O tarihte göndere çekilecek. İşte Türkiye'nin yeni uzay projesi…

Türkiye yerli küp uydu projesi için 5 şirketi bir araya getiriyor. Küpsat AŞ isimli firma tarafından üretilecek olan uydular 2024 yılında uzaya fırlatılacak. Uzay yarışında vites arttıran Türkiye, dünyanın önde gelen uydu üreticileri ile çalışmaya başlıyor. İşte Türkiye'nin yeni uzay projesi…

TÜRKİYE'DEN YENİ UYDU PROJESİ

Telekomünikasyon Uydu ve Elektronik Sanayicileri Derneği (TUYAD) Başkanı Hayrettin Özaydın, Türkiye'nin yerli küp uydu üretimi için tüm hazırlıklarının tamam olduğunu söyledi. QSTC ve Küpsat ortaklığı ile üretilecek yeni uydu projesinin 2024 yılında uzaya gönderileceği belirtildi.

kupsat.jpg

Hedef Elektronik, Skytech, NETA, Profen gibi 5 yerli firmanın yer aldığı proje Küpsat AŞ ortak şirket projesi ile hayata geçirilecek. Şirket aracılığı ile yapılacak Türkiye küp uydu üretimi için araştırma çalışmaları da devam ediyor. Firmanın İTÜ Teknopark’ta kurulacağı aktarıldı.

KÜÇÜK UYDULAR ÜRETİLECEK

Yapılacak çalışmalar kapsamında ilk etapta haberleşme ve gözlem açısından kullanılabilecek küçük uyduların üretimi yapılacağı belirtildi. Zamanla savunma amaçlı uyduların geliştirilmesi beklenirken imzalanan hedefler doğrultusunda Küpsat, ilk 6 ay içerisinde kendi uydusunu imal edebilecek. 2024 yılında ise SpaceX gibi ortaklarla hazırlanacak uydunun uzaya gönderileceği belirtildi.

Tech Inside’ın haberinde yer alan açıklamalar doğrultusunda Skytech CEO’su Uğur Ünsal’ın “Ankara Elmadağ’da 25 dönüm alana sahip bir fabrika inşa edilecek. Fabrikayı seri üretim için en kısa sürede hazır hale getirmek istiyoruz” ifadelerini kullandığı belirtildi. Türkiye'de farklı alanlarda gelişmeler sağlanırken uzay teknolojilerinde de ileri bir seviyeye ulaşmak isteniyor. Kendi uydusunu üreten Türkiye'nin uzaya göndermesi ile birlikte stratejik bir önem kazanacağı düşünülüyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN