Türkiye'nin en büyük eğlencesi bakın ne çıktı? Festival, spor, dans, gezi... Sonuç üzdü

Türkiye'nin en büyük eğlencesi bakın ne çıktı? Festival, spor, dans, gezi... Sonuç üzdü

Xsights tarafından yapılan “Türkiye’nin Eğlence Haritası” araştırması acı gerçeği ortaya koydu. Festival, spor, dans, gezi… Türkiye’nin en büyük eğlencesi bakın ne çıktı?

Söz konusu eğlence olduğu zaman ortaya tek bir tanım koymak kolay değil. Ancak Marketing Türkiye adına Xsights tarafında yapılan “Türkiye’nin Eğlence Haritası” araştırması sonuçlarına göre büyük bir çoğunluk keyifli vakit geçirmek cevabını vererek bütüncül bakış açısını ortaya koyuyor. Öyle ki bu tanımla uyumlu olarak en büyük eğlencelerinin film ve dizi izlemek olduğunu da söylüyorlar. Müzik dinlemek ve festivallere gitmek ise en’ler arasında.

EĞLENCE CİNSİYETE GÖRE AYRILIYOR

Katılımcıların yüzde 41,7’si eğlenceyi “güzel, hoş, iyi ve keyifli zaman geçirmek” olarak tanımlıyor. Ardından yüzde 9,5 ile “coşkulu ve mutlu hissetmek” ve yüzde 9,1 ile “dans etmek” ve “müzik dinlemek” yanıtları geliyor.

Verilen cevapların cinsiyet dağılımına göre farkı incelendiğinde ise “coşkulu ve mutlu hissetmek” cevabının erkeklerde (yüzde 12,0) anlamlı olarak daha yüksek olduğu; “dans etmek ve müzik dinlemek” (yüzde 16,5) ve “ailemle zaman geçirmek” (yüzde 6,5) cevaplarının ise kadınlarda daha yüksek olduğu görülüyor.

turkiyenin-en-buyuk-eglencesi.jpg

TÜRKİYE’NİN EĞLENCE ANLAYIŞI “EKRAN BAŞI”

Katılımcıların en büyük eğlenceleri olarak gösterdikleri aktivite ile yüzde 20’yle film ya da dizi izlemek oluyor. Bunun en büyük nedeni olarak ekonomik şartları göstermek ise yanlış olmaz. Artan enflasyon ve hayat pahalılığı insanlara evde dizi ve film izlemekten başka bir çar bırakmıyor.

Son yıllarda streaming platformlarının durdurulamaz yükselişinin ardındaki izleyici motivasyonlarının başında eğlence geliyor… Öyle ki açık ara farkla yüzde 51,2’lik bir kitle favori eğlence aktivitesinin streaming platformlarında dizi ve film izlemek olduğunu söylüyor. Alışveriş yapmak (yüzde 19,7), spor yapmak (yüzde 19,5) ve kitap okumak (yüzde 19,5) da favori aktiviteler arasında. 35-44 yaş grubunun favori aktiviteleri arasında tiyatro izlemenin anlamlı bir yeri olduğu dikkat çekerken, 18-24 ve 25-34 yaş gruplarında talk show izleme eğiliminin daha yüksek olması göze çarpıyor.

turkiyenin-en-buyuk-eglencesi-1.jpg

YALNIZLIĞI SEVENLERİN SAYISI ARTIYOR

Eğlenceli vakit geçirme ortamlarına bakıldığında ise katılımcıların yüzde 30,5’i yalnız vakit geçirmekten hoşlandığını belirtti. Yüzde 21,1 ise kalabalık ortamları tercih ediyor. Kadın katılımcılar her iki ortamda da vakit geçirmeyi severken, erkeklerde yalnız vakit geçirmek (yüzde 35,2) cevabı da, kalabalık ortam (yüzde 26,2) cevabı da kadınlara göre daha yüksek oranlarda.

turkiyenin-en-buyuk-eglencesi-2.jpg

EĞLENCENİN ADRESİ ARKADAŞLAR

Favori eğlence partnerlerine bakıldığında yüzde 42,3’lük bir kitle arkadaşları, yüzde 39,3’lük kitle aile üyelerini ve yüzde 10’luk kitle de partnerlerini tercih ediyor. Yanıtlar katılımcıların yaş dağılımına göre incelendiğinde 18-24 yaş aralığında arkadaşlarla eğlenme tercihi daha yaygın. 25-34 (yüzde 15,9) ve 35-44 (yüzde 14,7) yaş gruplarında ise duygusal partner tercihi ağır basıyor.

Başkaları ile beraber eğlence amaçlı yapılan aktivitelerde ise film veya dizi izlemek yüzde 31,8 ile birinci, restoranda yemek yerken sohbet etmek yüzde 24,5 ile ikinci ve spor yapmak yüzde 22,2 ile üçüncü sırada yer alıyor. 18-24 yaş aralığındaki katılımcılarda sosyal medya paylaşımları yapma (yüzde 27,9), halı saha maçı yapma (yüzde 26,9) ve festivale katılma (yüzde 22,3) aktivitelerine karşı anlamlı bir ilgi var.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN