Türkiye’nin en büyükleri oldu,dört bir yana dağıldı! Herkes bu köyleri görmeye koşuyor! Türkiye’nin en büyük köyleri…

Türkiye’nin en büyükleri oldu,dört bir yana dağıldı! Herkes bu köyleri görmeye koşuyor! Türkiye’nin en büyük köyleri…

Türkiye'nin 81 ilinde bulunan köyler tek tek incelendi en büyük köyler sıralandı. Türkiye'nin en büyükleri seçildi dört bir yana dağıldı. Herkes bu köyleri görmek için o şehirlere akın edecek. İşte Türkiye'nin en büyük şehirleri…

Hem gelenekselliğin hem de modernizmin kesiştiği noktalar haline dönüşen köyler Türkiye'nin dört bir yanında kendini has özellikleri ile dikkat çekiyor. Yayınlanan son veriler doğrultusunda büyüklük ölçüleri çerçevesindeki en büyük köyler tek tek sıralandı. Doğal güzellikleri ile saklı kalmış birer cevher haline dönüşen bu köyler batıdan doğuya kadar farklı güzellikler sunuyor. Türkiye'deki köyler incelendiğinde son veriler kapsamında en büyük köylerde belli oldu. İşte Türkiye'nin en büyük şehirleri…

TÜRKİYE'NİN EN BÜYÜK 10 KÖYÜ

10. AŞAĞI ERHACI KÖYÜ

Iğdır'da yer alan Aşağı Erhacı Köyü, Türkiye'nin en kalabalık köylerinden biri olarak adından söz ettiriyor. 4.226 kişi nüfusa sahip köy, görkemli dağlar ve yeşilin buluşma noktası.

anadag-koyu.jpg

9. ANADAĞ KÖYÜ

Hakkari'nin Anadağ Köyü, 4.259 kişilik nüfusuyla Türkiye'nin en kalabalık köylerinden biri.

8. KARAKOÇ KÖYÜ

Kırklareli'de yer alan Karakoç Köyü, 5.586 kişilik nüfusuyla Türkiye'nin en kalabalık köylerinden biri olarak karşımıza çıkıyor.

samanli-koyu-yalova.jpg

7. SAMANLI KÖYÜ

Listeye 7'nci sıradan giriş yapan Samanlı Köyü, Yalova'da yer almaktadır. 4.688 kişilik bir nüfusa sahip olan köy, doğal güzellikleriyle dikkat çekiyor.

6. DOĞANSU KÖYÜ

Ağrı'da yer alan Doğansu Köyü, Türkiye'nin en büyük köylerinden biri olarak dikkat çekiyor. Köyün nüfusu, 4 bin 770 kişidir.

altinsu-koyu-hakkari.jpg

5. ALTINSU KÖYÜ

Hakkari'nin Altınsu Köyü, 4.890 kişilik nüfusuyla ülkemizin en büyük köylerinden biri oldu.

4. MENDE KÖYÜ

Uşak'ın Mende Köyü, Türkiye'nin en büyük köyleri arasında yer alıyor. Nüfusu ise 5.150 kişi.

guneycayiri-koyu-elazig.jpg

3. GÜNEYÇAYIRI KÖYÜ

Elazığ iline bağlı Güneyçayırı Köyü, 6.611 kişilik nüfusuyla Türkiye'nin en büyük köyleri listesine damga vuruyor.

2. DİRSEKLİ KÖYÜ

Şırnak'ın Dirsekli Köyü, Türkiye'nin en büyük köyleri arasında yer alıyor. Nüfusu ise 6.656 kişi.

bostanbuku-koyu.jpg

1. BOSTANBÜKÜ KÖYÜ

Karabük'te yer alan Bostanbükü Köyü, 6.776 kişiden oluşan nüfusuyla Türkiye'nin en kalabalık köyü ünvanına sahip. En az nüfusa sahip 364 köyün toplamından ve 79 ilçeden daha kalabalık olmasıyla dikkat çeken köy, demir çelik sanayinin kalbi sayılan ilin merkezine, turizm destinasyonu Safranbolu'ya ve Karabük Üniversitesi'ne yakın konumda.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN