Türkiye’ye gelen 100 turistin 86’sı memnun ayrılıyor! En çok parayı ise onlar harcıyor:İşte Türkiye’ye en çok kazandıran ülkeler

Türkiye’ye gelen 100 turistin 86’sı memnun ayrılıyor! En çok parayı ise onlar harcıyor:İşte Türkiye’ye en çok kazandıran ülkeler

Mastercard tarafından yayımlanan rapora göre Türkiye’ye gelen 100 turistin 86’sı memnun ayrılıyor. En çok parayı harcayanlar ise bakın hangi ülkelerin vatandaşları oluyor? İşte, Türkiye’ye en çok kazandıran ülkeler…

Kullanıcılarına hotelhubtravel.com aracılığıyla kampanyalar sunan Mastercard, 2022 yılına ait turizm içgörülerini raporladı. Söz konusu rapor sonuçlarına göre Türkiye’yi ziyaret eden 100 turistten 86’sı ülkeden memnun ayrılıyor.

TÜRKİYE’YE DÖVİZ GETİRİSİ EN FAZLA OLAN ÜLKELER

Türkiye’ye döviz getirisi en fazla olan ülkeler ise sırayla Rusya, Almanya, İngiltere, ABD, Hollanda, Kuveyt ve Katar oldu. Turistlerin Türkiye’de kalma süreleriyse ortalama 4.5 gün olarak belirlendi.

turkiyeye-en-cok-kazandiran-turistler-1.jpg

2021 yılında İstanbul Boğazı, Ayasofya, Sultan Ahmet Camii en çok ziyaret yerler olurken 2022’de bu listeye Side Antik Kenti ve Antalya Kaleiçi de eklendi. Turistlerin Türkiye’ye gelme nedenleri arasında sırasıyla doğa, sanat ve kültür, fiziksel aktiviteler, yeme-içme, deniz turizmi ve alışveriş geliyor.

Türkiye’deki turistlerin harcama kalemlerinden en fazla perakende dikkat çekerken; konaklama, sağlık/güzellik, medikal, ulaşım, market ve restoran harcamaları da sonradan geliyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN