Türkiye'ye soldan sağdan geliyorlar! Önce kısa bir mola verip daha beter dönecek: Herkes hazır olsun

Türkiye'ye soldan sağdan geliyorlar! Önce kısa bir mola verip daha beter dönecek: Herkes hazır olsun

Türkiye'ye soldan geliyor, sağdan geliyor! Önce kısa bir mola verecek, ardından daha beteriyle dönecek! Herkes hazır olsun...

Son dönemde Balkanlar üzerinden gelen serin hava etkisini kaybederken, meteoroloji uzmanları kısa bir aranın ardından Türkiye'nin yeniden kavurucu sıcak hava dalgalarının etkisi altına gireceğini bildirdi.

AFRİKA VE BASRA’DAN GELEN SICAKLIK DALGALARI

Meteorolojik tahminlere göre, 24 Haziran itibariyle Afrika ve Basra kaynaklı iki sıcak hava dalgası Türkiye'ye ulaşacak. Bu dalgalar, ülke genelinde sıcaklıkların ciddi şekilde artmasına neden olacak ve günlük yaşamı önemli ölçüde etkileyecek.

Türkiye'de görülen sıcak hava dalgaları 9 kat arttı, süresi uzadı

Türkiye'yi etkisi altına alacak olan bu sıcak hava dalgaları, iki farklı koldan ülkeye giriş yapacak. Bu durum, hava sıcaklıklarının hızla artmasına ve geniş bir coğrafyada hissedilmesine yol açacak. Özellikle iç kesimlerde ve güney bölgelerde sıcaklıkların mevsim normallerinin oldukça üzerine çıkması bekleniyor.

AKOM'dan İstanbul için yüksek sıcaklık uyarısı

Yaklaşan sıcak hava dalgaları nedeniyle, uzmanlar vatandaşların özellikle öğle saatlerinde dışarı çıkmamalarını, bol su tüketmelerini ve güneşten korunmalarını tavsiye ediyor. Ayrıca, yaşlılar, çocuklar ve kronik hastalığı olan bireylerin ekstra önlemler alması gerektiği vurgulanıyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN