Türkiye'yi kahreden haber: Depremde kaybolan çocukların ‘ölmesine’ 12 gün kaldı

Türkiye'yi kahreden haber: Depremde kaybolan çocukların ‘ölmesine’ 12 gün kaldı

Geçtiğimiz sene 6 Şubat tarihinde Kahramanmaraş merkezli meydana gelen ve 11 ilde yıkıcı sonuçlara neden olan depremin üzerinden neredeyse bir sene geçti. Edinilen son bilgilere göre depremde kaybolan çocukların “ölmesine” 12 gün kaldı. İşte konuya ilişkin detaylar…

ZEYNEP ORHAN

Asrın felaketi olarak adlandırılan Kahramanmaraş merkezli iki büyük deprem 6 Şubat tarihinde tüm Türkiye’yi yasa boğdu. Kahramanmaraş Elbistan ve Pazarcık merkezli 7,8 ve 7,5 büyüklüğündeki depremler sonucunda binlerce insan hayatını kaybederken enkazların altında kalan bazı canlara ulaşılamadı. Depremin yıldönümüne sayılı günler kala ise tüm Türkiye’yi kahreden bir haber geldi.

deprem4.jpg

ÖLDÜ SAYILMALARINA 12 GÜN KALDI

6 Şubat depremlerinin yıldönümüne 12 gün kala, kaybolan çocukların aileleri umutlarını sürdürüyor. Ancak, 12 gün sonra bu çocuklar kayıp statüsünden çıkarılarak "öldü" kabul edilecek. Meclis'in bu konuyu araştırmama kararı alması, ailelerin ve toplumun tepkisini çekti.

Depremde 50 binden fazla vatandaşın yaşamını yitirdiği biliniyor, fakat kayıp çocuk dosyaları hâlâ gizemini koruyor. Hükümetten çocukların akıbetine dair tatmin edici bir açıklama gelmezken, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, kayıp çocuk iddialarını yalanlamıştı. Ancak, aileler ve STK’lar, kaybolan çocuk sayısının 1000’e yakın olduğunu ifade ediyorlar.

deprem5.jpg

MECLİS'E ÖNERGE SUNULDU

TBMM Genel Kurulu'nda İYİ Parti, depremden etkilenen bölgelerdeki kayıp vatandaşların tespiti ve çocuk kaçırma iddialarının değerlendirilmesi için araştırma önergesi sundu. İYİ Parti Antalya Milletvekili Aykut Kaya, "Depremde bu çocuklarımızın kaçırılıp kaçırılmadığını, insan ticaretine konu olup olmadığını devletimizin ciddi bir şekilde araştırması gerekir" dedi.

DEM Parti Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu ise ailelerin hâlâ umutlu olduğunu belirtti. Saadet Partisi Hatay Milletvekili Necmettin Çalışkan, 1999 depreminden bu yana tekrar eden çocuk kayıplarının önemine dikkat çekti. CHP Hatay Milletvekili Nermin Yıldırım ise "Bu vicdanları sızlatan mesele değil mi? Neden bununla ilgili bir çalışma masası kurmuyoruz?" şeklinde konuştu.

Akdeniz ve Ege'nin incisi: Herkesin bir an önce öğremsei gerekiyor, damarlarda kolesterolü silip atıyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN