Türkler buraya hayran kalıyor, giden dönmek bilmiyor! Vizesiz tatil cenneti: Tarih ve modernizmin buluşma noktası

Türkler buraya hayran kalıyor, giden dönmek bilmiyor! Vizesiz tatil cenneti: Tarih ve modernizmin buluşma noktası

Türkiye’den giden herkes buraya kayran kalıyor öyle ki giden bir daha dönmek istemiyor. Vizesiz tatil cenneti olarak adlandırılan bu yerde hem tarihi yapıları hem de modernizmin izlerini görmek mümkün...

Vizesiz tatil imkanı sunan Kuzey Makedonya, doğal güzellikleri ve zengin kültürüyle kendine hayran bırakıyor. Kuzey Makedonya’nın başkenti Üsküp, tarihi ve kültürel mirası ile ziyaretçilerini büyülüyor. Osmanlı’dan kalma tarihi yapıları, etkileyici müzeleri ve renkli pazarları ile Üsküp, herkesin ilgisini çekmeyi başarıyor. Aynı zamanda, Ohri Gölü ile Manastır şehri gibi diğer popüler bölgeleri de keşfedilmeyi bekliyor.

MUTFAĞINDAN LEZZET FIŞKIRIYOR

Kuzey Makedonya mutfağıyla da dikkat çeken bir ülkü. Kebap, börek ve baklava gibi Türk mutfağına benzer lezzetler kadar, yerel lezzetleri de damak şenlendiriyor. Aynı zamanda, şarap kültürü gelişmiş olan ülkede şarap tutkunlarını bekleyen şarap bağları da bulunuyor.

KAFA DİNLEMEK İÇİN EN İYİ ADRES

1913’e kadar Osmanlı’nın toprağı olan Makedonya’nın birçok şehrinde Osmanlı izlerine rastlamanız mümkün. Birkaç günlük kafa tatili arayanlar için Makedonya oldukça ideal bir tercih.

kuzey-makedonya-2.jpg

ÜSKÜP

Vardar Nehri tarafından ikiye ayrılan ülkenin başkenti Üsküp veya Makedonların Skopje dediği şehir aynı zamanda ülkenin başkenti. Nehrin üstündeki tarihi köprüler, meydandaki önemli kişilerin heykelleri ve Üsküp Kalesi mutlaka görülmesi gereken yerlerden.

kuzey-makedonya-3.jpg

OHRİD

Makedonya’nın en büyüleyici şehirlerinden olan Ohrid, tarihi ve doğal güzellikleri ile ziyaretçileri kendine hayran bırakıyor. Ohrid Gölü kıyısında bulunan bu şehir; antik tiyatrosu, Orta Çağ’dan günümüze gelen kiliseler ve Osmanlı’dan kalan sokakları ile tam bir açık hava müzesi gibi. Ohrid Gölü’nde tekne turuna çıkarak manastır ziyaretleri yapabilirsiniz.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN