Türkler yıllardan beri kullanıyordu, Avrupa yeni tanıştı! Dalga geçiyorlardı şimdi piyasada bırakmadılar

Türkler yıllardan beri kullanıyordu, Avrupa yeni tanıştı! Dalga geçiyorlardı şimdi piyasada bırakmadılar

ABD’nin pandemi döneminde önemini anladığı o şeyi Türkler ise yıllardan beri kullanıyordu. Avrupa’nın yıllardır dalga geçtiği o şey şimdi gözdeleri olurken, öyle ki piyasada bırakmadılar…

Avrupa’nın yıllarca dalga geçtiği göz ardı ettiği ve anlamlandıramadığı taharet musluğu şimdi vazgeçemedikleri bir temizlik aracı haline döndü. Özellikle de koronavirüs döneminde yaşanan salgın taharet musluğunun önemini Avrupa’ya da kanıtlamış oldu. Birçok Avrupalının evine pandemi döneminde giren taharet musluğu daha sonrasında da insanların hayatında kalıcı bir hale geldi.

KORONAVİRÜS İLE BERABER YAYGINLAŞTI

Türkiye’de kişisel temizlik için yıllardır kullanılan taharet musluğu tüm dünyayı etkileyen pandemi döneminde tuvalet kağıdı tüketiminin azalması, pratik ve hijyenik olmasından dolayı ABD’de popüler hale geldi. Taharet musluğu kullananlar, bu deneyimden memnun kalırken, banyo aksesuarları alanında musluklar önemli bir yer edindi.

abd-taharet-muslugu-1.jpg

ÜRÜNLER TÜKENMEYE BAŞLADI

Washington Post’ta yer alan haber kapsamında, banyo aksesuarı satışı yapılan BidetKing.com’un kurucu ismi James Lin, ürüne olan artan ilgiyi şöyle anlattı: "ABD'de sektör birden patladı, tüm ürünlerimiz tükendi. Daha fazla almak için büyük bir mücadele yaşandı."

Salt Lake City'de yaşayan Rosanne Orgill, 2020 baharında tuvalet kağıdı bulmanın zorlaştığı bir dönemde üç taharet musluğu satın aldıklarını ve artık onları çok sevdiklerini belirterek şunları söyledi: "İnsanların onlar olmadan nasıl hayatta kaldıklarını bilmiyorum."

“TAHARET MUSLUĞUNA HAYRANIM”

Ryan Deitcsh de tuvalet kağıdı kıtlığı tehlikesi ile karşılaştığı dönemler olduğunu ve ailesi ile birlikte stok yaptığını belirterek, Florida’da büyürken kasırga sezonunda bu tarzda zorluklar yaşadıklarını aktardı. Salgından sonra kullanmaya başladığı taharet musluğuna ise “mutlak hayran” kaldığının altını çizdi.

Deitsch, taharaet musluğu kullanımı ile tuvalet kağıdı kullanımını azalttığını, maddi olarak tasarruf yaptığını, çevreci olması ve daha temiz hissettirmesi nedeniyle de kiracı olarak ev tercihlerinde belirleyici olduğunu anlattı.

abd-taharet-muslugu-2.jpg

ABD DİĞER ÜLKELERİN GERİSİNDE KALDI

Tuvalet kağıdı kullanım bakımından ilk sıraya yerleşen ABD, taharet musluğu yaygınlaşsa da hala bu aparatın kullanımında diğer ülkelerden epey geride. Ülkedeki bir anketin sonuçlarına göre, sadece ABD’lilerin %6’sının evinde taharet musluğu bulunurken, %41’i taharet musluğu kullanımına sıcak bakıyor. Japonya’da ise bu oran yaklaşık %80 bulunuyor, İtalya’da da 1975 yılında her evde taharet musluğu bulunmasını zorunlu hale getiren bir yasa çıktığı belirtiliyor.

PANDEMİYE KADAR GEREKSİZ GÖRÜYORLARDI

BidetKing.com’un kurucu ismi Lin, pandemiden önce Facebook’ta yer alan reklamlarına halkın, "Aman Tanrım, bu çok garip", "Neden biri bunu yapmak istesin ki?" gibi yorumlar yapmasına karşın artık bu tür yorumların azaldığını söyledi.

Lin, taharet musluğu kullananların çevrelerine de tavsiyede bulunduğunu ve bunun sonucunda ABD’de oteller ile dinlenme tesislerinde de taharet musluğu kullanımında artış göründüğüne dikkat çekti. Aynı zamanda pazar araştırmacıları da, ABD’de taharet musluğu hediye etmenin yaygınlaştığını belirtiyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN