Türkmenistan’da halk, erken seçim için sandık başında

Türkmenistan’da halk, erken seçim için sandık başında

Türkmenistan halkı, devlet başkanlığı seçimi için sandık başına gidiyor. Türkmenistan Devlet Başkanı Berdimuhamedov, yeniden aday olmayacağını belirterek gençlerin yönetime gelmesini desteklemek için erken seçim kararı almıştı. Kovid-19 salgın tedbirleri gölgesinde gerçekleşen oy verme işlemlerinde maske ve sosyal mesafe kurallarına dikkat ediliyor.

Türkmenistan’da erken cumhurbaşkanlığı seçimi için oy verme işlemi başladı.

Oy verme işleminin yerel saatle 07.00’de başladığı ülkede, 3 milyon 459 bin 790 seçmen toplam 2 bin 577 sandıkta oy kullanması bekleniyor.

9 ADAY
Ülkeyi 15 yıldır yöneten 64 yaşındaki Cumhurbaşkanı Kurbankulu Berdimuhammedov’un ilk kez katılmadığı seçimlerde 9 aday yarışıyor. Cumhurbaşkanlığı aday listesinin başında ise Berdimuhammedov’un 41 yaşındaki oğlu Serdar Berdimuhammedov geliyor.

YÜKSEK KATILIM
Türkmenistan Merkez Seçimler ve Referandumlar Komisyonunun açıkladığı verilere göre, saat 11.00 itibarıyla seçime katılım oranı yüzde 51,05 olarak belirlendi. Oy verme işleminin 19.00’da sona ermesiyle birlikte açılmaya başlanan ilk sandıklarla ön sonuçların açıklanması da bekleniyor. Seçimleri, Türkiye Yüksek Seçim Kurulu (YSK) Başkanı Muharrem Akkaya, YSK üyesi Ali Ürker’in de aralarında bulunduğu farklı ülkelerden çok sayıda yerli ve yabancı gözlemci takip ediyor.

“HALKIMIZ YENİ CUMHURBAŞKANINI SEÇİYOR”
Cumhurbaşkanı Berdimuhammedov, 85 yaşındaki annesiyle birlikte başkent Aşkabat’taki okulda kurulan 68 Nolu sandıkta oy kullanmasının ardından açıklamalarda bulundu.

Bugün ülkede tarihi bir günün yaşandığına işaret eden Berdimuhammedov, “Halkımız yeni cumhurbaşkanını seçiyor” dedi. Berdimuhammedov, seçimlerin hukuk temelinde şeffaf, eşit ve demokratik bir şekilde yapıldığını söyleyerek, ülkenin gelecekte bağımsız ve tarafsız bir şekilde daha da gelişeceğine inandığını belirtti.

İlgili Haberler
YORUMLAR (1)
1 Yorum
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN