Tuttuğu balığı yedikten sonra kalp krizi geçirip öldü! Meğer o balık, siyanürden bile daha zehirliymiş

Tuttuğu balığı yedikten sonra kalp krizi geçirip öldü! Meğer o balık, siyanürden bile daha zehirliymiş

Denizde tuttuğu balığın zehirli olduğunu bilmeyen adam, pişirip yedikten sonra trajik şekilde yaşamını yitirdi. İşte, siyanürden bile 1200 kat zehirli olan o balık...

Brezilya'da iki kişi, Espirito Santo Aracruz'da avladıkları balığın içini boşalttı, ciğerini çıkardı, haşladı ve limon suyuyla birlikte yedi. Ancak Gomes'in kız kardeşi Myrian Lopes'e göre, bir saatten kısa bir süre sonra her iki adam da ciddi şekilde hastalandı.

8 DAKİKA BOYUNCA KALP KRİZİ GEÇİRDİ

Myrian Lopes, o anları şu sözlerle anlattı:

"Magno ağzının uyuştuğunu hissetmeye başladı, ardından birlikte arabayla hastaneye gittiler. Oraya vardığında ağzı daha da uyuşmuştu ve kendini hasta hissediyordu. Kısa süre sonra 8 dakika süren kalp krizi geçirdi. Gomes yaşam desteğine bağlandı ancak ne yazık ki bir daha iyileşemedi. Cumartesi günü vefat etti. Doktorlar ailemize onun zehirlenmeden öldüğünü ve zehrin hızla beynine sıçradığını söyledi"

2022/08/05/balon-balgi-2-634851.jpg

BALON BALIĞI ZEHİRLİ Mİ? BALIN BALIĞI YENİR Mİ?

OdaTV'de yer alan habere göre, Myrian Lopes, erkek kardeşinin arkadaşının bu zorlu süreçten sağ kurtulduğunu ancak bacaklarında meydana gelen komplikasyonla mücadele etmeye devam ettiğini paylaştı.

Gıda ve İlaç İdaresi (FDA), balon balığını yemenin son derece riskli olduğu, çünkü ciddi hastalıklara ve hatta ölüme neden olabilecek ölümcül toksinler olan tetrodotoksin (TTX) ve/veya saksitoksin içerdiği konusunda uyarıyor.

Toksinler balon balığının karaciğerinde, yumurtalıklarında, derisinde ve bağırsaklarında bulunur. Altın zehirli kurbağadan sonra dünyanın en zehirli ikinci omurgalıları olarak kabul edilirler. Uzmanlar, kesinlikle bu balığın tüketilmesini önermiyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN