Ucuz telefonlara zam gelecekti! Saatler önce duyuruldu: O nedenle zam gelmeyecek!

Ucuz telefonlara zam gelecekti! Saatler önce duyuruldu: O nedenle zam gelmeyecek!

Türkiye'ye gelen ithal telefonların gümrük ücreti 200 dolardan 350 dolara çıkmıştı. Telefon fiyatlarını etkileyecek bu zam sonrasında geri adım atıldı. Resmi Gazete'de zammın iptal edildiğine dair yapılan düzenlenme yayımlandı.

Geçen günlerde ithal telefonların gümrük ücreti 200 dolardan 350 dolara yükseltilmişti. En düşün pigmentteki bir telefonun fiyatı ise 10 bin lirayı bulacaktı. Çok konuşulan o düzenleme için Ticaret Bakanlığı geri adı attı. Zam iptali Resmi Gazete'de yayımlandı.

İTHAL TELEFON ZAMMI GERİ ÇEKİLDİ

Yurt dışından getirilen telefonlar için Ticaret Bakanlığı gümrük ücretini 350 dolara çıkarmıştı. Yapılan düzenleme telefon alacakları zorlarken yerli üretimin teşviki sağlanacaktı. Düzenlemeye göre 200 dolar gümrük ücreti 350 dolara yükseltilmişti. Bu zam ucuz telefonların fiyatını ciddi oranda yükseltecekti.

telefonzamminekadar.jpg

30 MART DA YÜRÜRLÜĞE GİRECEKTİ

Tepkilere neden olan düzenleme sonrası Ticaret Bakanlığı aldığı karardan vazgeçti. 28 Şubat yayınlanan düzenleme 30 Mart tarihinde yürürlüğe girecekti. Fakat düzenleme geri çekildi.

DÜZENLEME GERİ ÇEKİLDİ

Resmi Gazete'de yayımlanan yeni düzenlemede "MADDE 1- 28/2/2023 tarihli ve 32118 sayılı Resmî Gazete'de yayımlanan İthalatta Gözetim Uygulanmasına İlişkin Tebliğ (Tebliğ No: 2020/6)’de Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ yürürlükten kaldırılmıştır." yer verildi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN