Üniversite öğrencilerine müjde! YÖK açıkladı: O şart artık tarih oldu! Yeni düzenlemenin detayları…

Üniversite öğrencilerine müjde! YÖK açıkladı: O şart artık tarih oldu! Yeni düzenlemenin detayları…

Yükseköğretim kurulu yeni dönemde tüm öğrencilere ilgilendiren önemli bir açıklamaya imza attı. Çift ana dal ve yan dal yapmak isteyen öğrenciler için o şart tarih oldu. İşte YÖK tarafından alınan yeni kararlar…

Yükseköğretim kurumlarında önlisans ve lisans düzeyindeki programlar için yeni bir düzenleme yapıldı. Çift ana dal ve yan dal yapmak isteyen tüm öğrenciler artık yeni sisteme göre ilerleyecek. Resmi Gazete’de yayınlanan karar doğrultusunda detaylar tek tek paylaşıldı. İşte YÖK tarafından alınan yeni kararlar…

O ŞART RAFA KALDIRILDI

Yükseköğretim kurumlarında önlisans ve lisans düzeyindeki programlar arası geçiş yapmak isteyen, çift ana dal ve yan dal ile kurumlar arası kredi transferi yapılması esasları kapsamında yer alan yönetmelikte değişiklik yapıldı. Resmi Gazete’de yayımlanan karar doğrultusunda yeni yönetmeliğin detayları da paylaşıldı.

universite-ders.jpg

Yurt dışında kurulmuş bir üniversiteden yurt içindeki yükseköğretim kurumlarının başarı sıralaması şartı aranan programlarına yatay geçişi düzenleyen hükümde düzenleme yapıldığı belirtildi. Bu kapsamda öğrencilerin Yüksek Öğretime başladığı yıl, kayıtlı olduğu üniversitenin YÖK tarafından esas alınan sıralama kuruluşlarının Times Higher Education (THE), QS World University Rankings, Academic Ranking of World Universities (ARWU), CWTS Leiden Ranking dünya üniversiteler sıralamalarının en az üçünde ilk 400'lük dilim içerisinde yer alması ve ilgili dönem, sınıf ve başarı şartlarını taşıması gerekecek.

ÇİFT ANA DAL VE YAN DAL EĞİTİMİNDE DÜZENLEME

Düzenleme ile birlikte çift ana dal ve yan dal eğitimlerine ilişkin yeni hükümler de öğrencilerle paylaşıldı. YÖK tarafından belirlenen diploma programlarına kayıt olan öğrencilerin üniversite talepleri kapsamında YÖK tarafından belirlenecek programlarda çift ana dal ve yan dal eğitimi yapabileceği vurgulandı.

universite-ogrencisi.jpg

Programlar arasında yapılacak çift ana dal ve yan dal eğitimlerinde öğrenciler için geçerli olan "not ortalaması" kısıtının kaldırıldığı duyuruldu. Uygulamanın 2023 YKS'den itibaren uygulanmaya başlanacağı belirtildi. Öğrencilerin tercih programları kapsamında konu hakkındaki açıklamaları programın koşullarında görüntüleyebilecek.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN