Unutkanlık başlayınca ortaya çıktı! Yılanlarda görülen solucan kadının beyninde çıktı... İkisi de hala hayatta

Unutkanlık başlayınca ortaya çıktı! Yılanlarda görülen solucan kadının beyninde çıktı... İkisi de hala hayatta

Baş ağrısı, yüksek ateş ve unutkanlık nedeniyle doktora giden bir kadın hayatının şokunu yaşadı. Tıpta ilk kez görülen bu olay görenleri şaşkına çevirdi. Kadının beyninden çıkan dev solucanı görünce ağzınız açık kalacak. Unutkanlık başlayınca gerçeği öğrendi. Yılanlarda görülen solucan kadının beyninden çıktı! Bu belirtiler varsa hemen doktora görünün.

Tıp dünyasında bir ilk yaşandı. Doktorlar kadının beyninden çıkardıkları canavarla şok geçirdi. Unutkanlık başlayınca doktora gitti hayatının şokunu yaşadı. Yılanlarda görülen solucan kadının öyle bir yerinden çıktı ki... İkisi de hayata tutunmayı başardı. Bu belirtiler varsa hemen doktora koşun. İşte o ilginç görüntüler...

Önce midesinde ağrılar hisseden kadın haftalarca ishal ve vücudunun belli bölgelerinde ağrılar hissetti. Bu belirtilerin ardından geceleri terleme ve kuru öksürükler başladı.

Doktora giden kadına hemen müdahale edildi. Yapılan incelemeler sonrası kadının akciğerlerinde, karaciğerinde ve dalağında hasar görmüş dokular bulundu. Doktorlar bu durumu ilk enfeksiyon olarak algıladı ancak durum bambaşka çıktı.

3 haftanın ardından kadında ateş ve öksürükler hızla artmaya devam etti. Hastaneye kaldırılan kadına CT taraması yaptı. Bu özel röntgen türüyle doktorlar vücudun içinde ayrıntılı fotoğraflar çekti. Taramalarda akciğerdeki hasarlı noktalarda hareket tespit edildi. Ancak yine de bir teşhis konulamadı.

UNUTKANLIK BAŞLAYINCA GERÇEK ORTAYA ÇIKTI

Kadının hastalığı çözülemezken bir anda unutkanlık etkisini gösterdi. Kadın ardından deprasyona girerek kendini iyice dış dünyaya kapattı. Bunun üzerine doktorlar MRI talep etti. Sonuçta kadının beyninin sağ ön lobunda hayaletimsi bir parıltı görüldü.

Avustralya Ulusal Üniversitesi ve Canberra Hastanesi'nde bulaşıcı hastalıklar konusunda uzman olan Doktor Sanjaya Senanayake, bunun önce kanser olabileceğini düşündüklerini söyledi ancak olay başkaydı.

hghgh-99.jpg

DEV SOLUNCAN ÖYLE BİR YERİNDEN ÇIKTI Kİ...

Beyin cerrahları duruma el attı ve kadının beyninden incelemek için bir doku aldı. Yapılan incelemelerde kadının beyninde şüpheli ip benzeri bir yapı fark edildi. Forsepsle çıkarılan şey pembemsi kırmızı renkte, bir kalemin yaklaşık yarısı uzunluğundaydı ve kıpırdıyordu. Böyle kadının hayatını cehenneme çeviren şeyin bir solucan olduğu anlaşıldı.

Teşhisin konulmasıyla tedavi uygulandı ve parazit öldürücü ilaçlarla kadın sağlığına kavuştu. Semptomları da ortadan kayboldu.

SADECE YILANLARDA GÖRÜLÜYOR

Solucanın ise ophidascaris robertsi olduğu anlaşıldı. Aslında yılanlarda görülen bu solucanın yol açtığı enfeksiyon ilk kez bir insanda görülüyordu.

Dr. Senanayake, vahşi hayvanlar ile insanların popülasyonları arasında etkileşim arttıkça bu tür sıra dışı enfeksiyonların da artmaya başladığını söyledi.

Solucanın yumurtalarının kadının vücudunda çatladığı ve larvaların organlara yayıldığı, o sırada da yol boyunca hasara neden olduğu tahmin ediliyor.

Dişleri olmayan bu solucanların saldığı bir maddenin iltihaplanmaya yol açtığı belirtiliyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN