Uyumadan önce ağzınıza bir tane atın! Doğal enerji kaynağı: Ne yorgunluk, ne halsizlik...

Uyumadan önce ağzınıza bir tane atın! Doğal enerji kaynağı: Ne yorgunluk, ne halsizlik...

Uyku kalitesi, sabah nasıl uyandığınızı belirlerken aynı zamanda gün içindeki enerji ve verimi de fazlasıyla etkiliyor. Bu konuda araştırma yapan uzmanlar, uykusuzluktan kaynaklı yorgunluğu ortadan kaldıran meyveyi ortaya çıkardı. İşte, gece uyumadan önce yediğinizde tüm gün enerjik olmanızı sağlayacak o meyve...

Uzmanlara göre, kötü kalitedeki uygu birçok hastalığı da beraberinde getiriyor. Yeterli ve dengeli uyumamak ayrıca gün içindeki fiziksel ve zihinsel performansı da oldukça kötü etkiliyor.

Konuyla ilgili yapılan çalışmalar, bütün bu şikayetleri ortadan kaldıracak besini ortaya çıkardı. Bu kapsamda, gece uykudan önce bir tane kivi tüketmek bütün yorgunluk ve halsizliği ortadan kaldırıyor.

12-1.jpg

UYKU KALİTESİNİ ARTIRIYOR

Yapılan araştırmalarda, uyku öncesinde bir tane kivi yemenin uyku kalitesini artırdığı, uyku zamanlamasını da daha doğru ayarlamaya yardımcı olduğu kanıtlandı. Yüksek oranda serotonin ile antioksidanın yanı sıra folat ve B vitamini de içeren kivi; uyku bozukluklarını kökten tedavi ediyor.

12-2.jpg

Ayrıca uzmanlar uykudan önce kafeinli içeceklerin tüketilmemesi ve yatmadan önce yoğun egzersizler yapılmaması gerektiği konusunda da uyarıyor.

2015 yılında yapılan bir araştırmada, uyku öncesinde yapılan yoğun egzersizin vücudun doğal ritmini bozduğu ve uykuya geçiş süresini uzattığı ortaya çıkmıştır.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN