Uzaklaştırma kararı sonrası Fırat Tanış'tan ilk açıklama

Uzaklaştırma kararı sonrası Fırat Tanış'tan ilk açıklama

Oyuncu Fırat Tanış hakkında, piyanist ve besteci İklim Tamkan'a psikolojik şiddete maruz bıraktığı, tehdit ettiği ve ısrarlı takipte bulunduğu gerekçesiyle uzaklaştırma kararı alındığı gündeme gelmişti. Yaşananlar sonrası ilk defa açıklamada bulunan Tanış "Sükutum ikrar değil, yasanın varlığına duyduğum saygıdan" dedi.

Piyanist İklim Tamkan, Eylül 2023'te ayrıldığı oyuncu Fırat Tanış hakkında uzaklaştırma kararı aldığını duyurmuştu.

Tamkan, açıklamasında Eylül 2023'te beraberliğini sonlandırdığı oyuncu Fırat Tanış'ın kendisini psikolojik şiddete maruz bıraktığı, tehdit ettiği ve ısrarlı takipte bulunduğu gerekçesiyle uzaklaştırma kararı aldığını duyurmuştu.

Konuya ilişkin Fırat Tanış'tan ilk açıklama geldi.

'SÜKUTUM YASAYA SAYGIMDAN'

Sosyal medya hesabından açıklamada bulunan oyuncu Tanış, 6284 Sayılı Yasa'ya atıfta bulunarak "Sükutum ikrar değil, yasanın varlığına duyduğum saygıdan" dedi.

Fırat Tanış'ın yaptığı açıklama şu şekilde:

"Yıllarca varlığını savunduğum 6284 nolu yasanın gücünün ve toplumun kadının beyanı temelinde örgütlenmesinin gelecek yıllarda kendi kız çocuğum dahil herkesin iyiliğine olduğunun bilincindeyim. Bu nedenle de bir açıklama yapmanın doğru olmadığını düşünüyorum.

Ancak bilinmesini isterim ki; sükûtum ikrar değil, yasanın varlığına duyduğum saygıdandır.

Tüm süreç olması gerektiği gibi adli mercilerce yürütülecek ve yargının haklılığımı ortaya çıkaracağına ve oluşan mağduriyetimi sona erdireceğine inanıyorum.

Kamuoyuna saygılarımla Nuri Fırat Tanış "

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN