Uzay deneyleri sonuç verdi! Alper Gezeravcı ilk keşfini duyurdu: O bitki Mars gezegeninde yetişebilecek...

Uzay deneyleri sonuç verdi! Alper Gezeravcı ilk keşfini duyurdu: O bitki Mars gezegeninde yetişebilecek...

Türkiye'nin ilk astronotu Alper Gezeravcı uzaydaki deneylerini tamamlayarak dünyaya geri döndü. Ülke gündeminde yer alan olayda, test edilen deneyler paylaşıldı. Uzay deneylerinin sonuç verdiği görüldü. O bitkinin Mars gezegeninde yetişebileceği öğrenildi. İşte tüm detaylar...

BURAK ÖZTOPRAK

Türk astronot Alper Gezeravcı ile Türkiye bir ilki gerçekleştirdi. Uzaya giden ilk astronot Gezeravcı, orada deneyler yapmak üzere görevlendirildi. Astronot Gezeravcı uzayda 18 gün kalarak deneyleri gerçekleştirdi.

İLK ASTRONOT 18 GÜN SONRA DÜNYAYA İNDİ

İlk Türk astronot Alper Gezeravcı 19 Ocak 2024 tarihinde uzaya fırlatıldı. Başarılı bir şekilde gerçekleşen fırlatışın ardından uzay istasyonuna varıldı. Tüm Türkiye'nin merakla izlediği fırlatış anı ise sosyal medyada viral oldu. Deneyler yapmak için gönderildiği uzay istasyonundan 18 gün sonra dönen Gezeravcı kısa bir süre önce Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüşme yaptı.

18416984-728xauto.webp

GEZERAVCI'NIN BAŞINDAN GEÇENLER

Uzay misyonunu başarıyla tamamlayan Alper Gezeravcı, uzaya götürdüğü Türk bayrağını Cumhurbaşkanı Erdoğan'a verdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşen ilk astronot Alper Gezeravcı, başından geçenleri anlattı. Ofisin içerisindeki hava sirkülasyonu nedeniyle sabit kalmanın zor olduğunu paylaşıldı.

Görüşme esnasında yaşanan olaylardan bahsederek, yer çekimi ve hava kütlesinin olmadığını söyledi. Cumhurbaşkanı Erdoğan ise Dragon içerisinde yukarıya doğru nasıl çıktığını sordu. Alper Gezeravcı sadece ayak uçlarını kullanarak kendini yukarı itmenin yeterli olduğunu paylaştı

1b95f69f9c650b87.jpg

UZAY DENEYLERİ SONUÇ VERDİ

Uzayda yaptığı deneylerden bahseden Alper Gezeravcı keşfini duyurdu. Van Gölü'nde yetişebilen "Schrenkiella Parvula" isimli bitkinin deneyler sonucunda Mars gezegeninde yetişebileceği öğrenildi. Parvulla bitkisi Mars'ın üzerinde yaşam sağlayabilecek bir bitki olduğu sosyal medya viral oldu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN