Valilik, ramazan etkinliklerini yasaklamıştı: İBB'den 'Sultanahmet' açıklaması

Valilik, ramazan etkinliklerini yasaklamıştı: İBB'den 'Sultanahmet' açıklaması

İstanbul Valiliği, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) Ramazan ayı etkinliklerini yasaklamıştı. İBB Sözcüsü Murat Ongun, Fatih Belediyesi'nin etkinliklerini işaret ederek, uygulamanın herkes için eşit olması tarafında olduklarını kaydetti.

Sultanahmet Meydanı’nda İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) tarafından yapılması planlanan Ramazan etkinlikleri için İstanbul Valiliği'ne bir bilgilendirme yazısı gönderilmişti. İstanbul Valiliği'nin bilgilendirmeyi ilettiği Kültür ve Turizm Bakanlığı ise Sultanahmet Meydanı bölgesinin tarihi alan olduğunu belirterek etkinliklere onay vermedi.

İBB Sözcüsü Murat Ongun, karara tepki gösterdi. Ongun, "Fatih Belediyesi'nin de Sultanahmet Meydanı'nda hiçbir etkinliğine izin verilmediği takdirde, hiçbir problem yok. Herkes için geçerli olmasından tarafız, sadece İBB değil" dedi.

"KARAR EŞİT UYGULANMALI"

Cumhuriyet'ten Miray Özbilek'e konuşan Ongun, kararla ilgili şunları söyledi:

"Burada şunu dile getiriyoruz. Böyle bir karar alındıysa, ki Başkanımız da bu kararı doğru buluyor, bu kararın eşit olarak uygulanmasından tarafız. Yani herkes için geçerli olmasından tarafız, sadece İBB değil.

Mesela Fatih Belediyesi'nin de Sultanahmet Meydanı'nda hiçbir etkinliğine izin verilmediği takdirde, hiçbir problem yok. Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın aldığı bu kararı Başkanımız da mantıklı ve doğru buluyor.

Uygulama esasında da bunun herkes için geçerli bir kural olmasını istiyoruz. Disiplinli bir şekilde, herkese eşit bir şekilde uygulandığı takdirde, temelde bu kararla ilgili bir problemimiz yok."

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (4)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
4 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN