Valizde bulunan Ayşe Tokyaz’ın ağabeyi konuştu: Kardeşim Münevver Karabulut’un kaderini paylaştı

Valizde bulunan Ayşe Tokyaz’ın ağabeyi konuştu: Kardeşim Münevver Karabulut’un kaderini paylaştı

Eski polis sevgilisi tarafından vahşice öldürülüp valize konarak İstanbul’da bulunan Ayşe Tokyaz'ün ağabeyi Abdülkadir Tokyaz konuştu. Ağabey, "Kardeşim Münevver Karabulut’un kaderini paylaştı" dedi.

İstanbul Eyüpsultan’da vahşice öldürülen 22 yaşındaki üniversite öğrencisi Ayşe Tokyaz’ın abisi Abdülkadir Tokyaz, yaşadıkları acıyı “Televizyonda izleyip iç geçirdiğimiz o korkunç olaylar, gelip bizim kapımızı çaldı” sözleriyle anlattı. Eski polis Cemil Koç tarafından öldürülen Ayşe’nin, sevgilisi tarafından psikolojik ve fiziksel tehditlere maruz kaldığı ortaya çıktı.

Küçükçekmece’de öldürüldükten sonra valize konularak Eyüpsultan’a bırakılan genç kadının cinayeti, Türkiye’yi derinden sarstı. Olayla ilgili 7 kişi tutuklanırken, katil zanlısı Cemil Koç’un daha önce çeşitli suçlardan kaydı olduğu ve 2024 yılında meslekten ihraç edildiği belirlendi.

“KARDEŞİMİ BİZ BÜYÜTTÜK, SEN NASIL KIYDIN?”

Sabah gazetesine konuşan ağabey Tokyaz, kardeşinin ilişkisinden haberdar olmadığını, aksi takdirde müdahale edeceğini söyledi. “Kim olduğunu bilseydim, araştırırdım. Ama hiçbir şeyden haberimiz olmadı” diyen Tokyaz, kız kardeşinin ayrıldıktan sonra tehdit edilmeye başlandığını aktardı. “Kardeşim ayrılınca bu adam, ailemizin adresini vererek onu tehdit etmiş.”

“AYŞE’YE BASKI KURUYORDU, AİLESİYLE KORKUTUYORDU”

Abdülkadir Tokyaz, katilin Ayşe’ye psikolojik baskı kurduğunu, hatta onu takip etmek için telefonuna casus yazılım yerleştirmiş olabileceğini iddia etti. Tokyaz, “Ses kayıtları da var; kızları aşağıladığı, baskı kurduğu açık. Ayşe’yi yıldırmış. Kardeşim ‘Baskı yapıyor, kurtulmak istiyorum’ demiş arkadaşlarına.”

Olayı öğrendiklerinde büyük bir yıkım yaşadıklarını belirten Tokyaz, “Kardeşim ölürken ne hissetti? Canı yandı mı? Anne mi dedi, abi mi dedi? En çok bunu düşünüyorum. İnşallah acı çekmeden can vermiştir” diye konuştu.

“BÖYLELERİ KIZLARI ÖNCE KANDIRIYOR, SONRA TEHDİT EDİYOR”

Kardeşinin zararlı hiçbir alışkanlığı olmadığını, sağlıkçı olduğunu vurgulayan Tokyaz, zanlının olayı saptırmaya çalıştığını ifade etti. “Bunlar kızların gözünü boyayıp sonra tehdit ediyor. Böylelerinin en ağır şekilde cezalandırılmasını istiyorum. Bu sadece bizim değil, bütün kızların davası artık.”

“Ben de bir erkeğim, ben de reddedildim ama çekildim. Bir kadını öldürmek nedir? Bunu aklım almıyor” diyen acılı ağabey, yaşadıklarını Münevver Karabulut cinayetine benzetti. “Televizyonda izleyip ‘yazık’ dediğimiz şey, gelip bizim evimize girdi. Aynı kader, başka bir isimle bizi buldu.”

YORUMLAR
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN