Vatandaşlara 'mesai bitti' tuzağı! Tapuda saç baş yolduran tuzak: Artık bu yöntemi uyguluyorlar

Vatandaşlara 'mesai bitti' tuzağı! Tapuda saç baş yolduran tuzak: Artık bu yöntemi uyguluyorlar

Tapuda oynan büyük tuzak ortaya çıktı. Size de bunu diyorlarsa dikkat! Sektör yetkilileri kendilerini 'Emlakçı' olarak tanıtan dolandırıcıların, 'Mesai bitti' tuzağı milyonlarca kişiyi mağdur ettiğini duyurdu. Artık bu yöntemle kandırmaya çalışıyorlar. Tapuda saç baş yolduran tuzak. İşte detaylar haberimizde...

Göç olaylarının artması ile birlikte konut sıkıntısı etkisini iyice göstermeye başladı. Bu süreçte birçok vatandaş mağduriyet yaşarken dolandırıcıların yeni oyunu ifşa oldu. Vatandaşlara 'Mesai bitti' tuzağı! Eğer size de bunu söylüyorlarsa hemen polise şikayet edin. Artık bu yöntemle paranızı çalıyorlar. Milyonlarca kişi bu oyun yüzünde mağdur. İşte ayrıntılar...

Rusya-Ukrayna savaşı sonrası ve Suriye'den gelen göçlerle birlikte konut sıkıntısı ortaya çıktı. Sektör yetkilileri yaşanan deprem felaketi ile birlikte ev arayışlarında büyük bir patlama yaşandığını belirtti. Birçok kentte kiralık evlerin yok denecek kadar az olduğunu ifade eden sektör yetkilileri kiralık evlerin 7 bin liradan, satılık 1+1 konut fiyatlarının da 1 milyon liradan başladığını söyledi.

DOLANDIRICILARIN YENİ OYUNU ORTAYA ÇIKTI! 'MESAİ BİTTİ' TUZAĞI

Bu süreçte birçok sitede yer alan ilanların yoğun ilgi gördüğü belirten sektör temsilcileri, dolandırıcıların yeni oyunu hakkında vatandaşları uyardı. Temsilciler yaptıkları uyarıda dolandırıcıların kendilerini 'emlakçı' olarak tanıttığını ya da yakınına ait evi sattığını belirterek, satış fiyatının bir bölümünün başkasına ait banka hesabına gönderilmesinin ardından tapu müdürlüklerinden mesai bitimine yakın saatlerde randevu almayı tercih ettiğini ifade etti. Tapu müdürlüğüne gidildiğinde de kalan paranın havalesini yaptıran dolandırıcıların, 'Mesai bitti. İşlemler yarına kaldı' diyerek ev almak isteyenlerin dolandırıldığı belirtildi.

gfgfgfgf-2023-03-28t102102-284.jpg

"GÜNDE 5-6 DOLANDIRICILIK ŞİKAYETİ ALIYORUZ"

Son günlerde sık sık bu tarz şikayetler aldıklarını belirten sektör temsilcileri, şu uyarıda bulundu:

"Dolandırıcılık genellikle para aktarma sırasında oluyor. Satış ücretinin bir bölümünü evi alacak kişi gönderiyor. Kalanının başka hesaba gönderilmesi talep ediliyor. Ev alacak kişiler, mutlaka paranın tamamını ev sahibinin hesabına göndermeli. Dolandırıcılar, bu yöntemi çok kullanıyor. Dolandırıcılar tapu müdürlüklerinde son dakikaya randevu alıp, para gönderildikten sonra da 'Mesai bitti', 'İşlemler sonraki güne kaldı' gibi söylemlerle kandırıyor. Araç ve konut satışlarında benzer durum yaşanıyor. Günde 5-6 dolandırıcılık şikayeti alıyoruz."

gfgfgfgf-2023-03-28t102006-599.jpg

'İŞLEMLERİ ERKENDEN YAPIN' ÇAĞRISINDA BULUNDULAR

Hem konut hem de araç satışlarında tapuların erkenden alınması gerektiğini belirten temsilciler, "Araç satışlarında da kapora gönderiliyor. Notere geliniyor. Başkasının adına hesaba para gönderiliyor. Noter satışı mesai bitiminin sonuna doğru yapılmaya çalışıyor. Ertesi güne kalınca da hesaba para gönderildikten sonra dolandırıcıya ulaşılamıyor. Alım satım yapacakları uyarıyorum. Satış işlemlerinin mesai bitimine yakın dakikalarda yapmayın. Gün içerisinde erken saatlerde gerçekleştirin" çağrısında bulundu.

dffdfddf-13.jpg

KİRALIK EVLERDE 'KAPORA' TUZAĞINA DİKKAT

Öte yandan kiralık evlerde de kapora tuzağı ile dolandırıcıların milyonlarca kişiyi dolandırdığının altını çizen temsilciler, "İnternet sitesindeki ilanda kiralık ev buluyorsunuz. Kapora gönderiliyor. Başka illerden gelen de ilanda görüp, ödeme yapıyor. Sonra emlakçı diye tanıdıkları kişiyi aradıklarında telefona bakmıyor. Eve gidiyorlar, evde başkaları oturuyor. Burada emlakçı olmadığı ve dolandırıcı olduğu ortaya çıkıyor. Ev kiralamak isteyenler, buna dikkat etmeli" dedi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN